Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Uklanjanje snijega i leda – obaveze JKP doo Vareš i građana

11 Tra 2016
1352 times

Služba za prostorno uređenje i obnovu općine

Vareš upozorila je građane Vareša na odredbe Odluke o komunalnom redu općine Vareš koje se odnose na uklanjanje snijega i leda.
Snijeg i led sa lokalnih putova, gradskih ulica, trotoara i javnih stepeništa uklanja Javno komunalno poduzeće doo Vareš u skladu sa Programom financiranja komunalnih djelatnosti.
Dalje, članom 96. navedene Odluke određeno je da su za uklanjanje snijega i leda ispred poslovnih prostorija i sa krovova poslovnih prostorija odgovorna pravne ili fizičke osobe koja su vlasnici ili korisnici poslovnog prostora.
Za uklanjanje snijega i leda ispred stambenih zgrada i sa krovova stambenih zgrada odgovorni su vlasnici ili korisnici stanova u njima. Za uklanjanje snijega i leda sa trotoara uz kioske i pokretne uređaje odgovorni su vlasnici ili korisnici istih. Za uklanjanje snijega i leda sa taxi stajališta odgovorni su taxi prijevoznici koji obavljaju ovu djelatnost na gradskom području općine Vareš.
Članom 98. Odluke o komunalnom redu općine Vareš zabranjeno je :
iznošenje i gomilanje snijega iz dvorišta, bašta i drugih slobodnih površina na ulice i trotoare bacanje snijega i leda ispred stambenih i poslovnih prostorija na prometnicu  zatvaranje snijegom i ledom slivnika i šahtova, deponiranje snijega i leda u parkove i na zelene površine, sanjkanje i klizanje na javnim prometnim površinama i na zaleđenim vodenim površinama. Nadzor nad provođenjem Odluke o komunalnom redu vrši nadležna inspekcija i eko policija.
Za osobe koja se ne budu pridržavala navedenih mjera predviđene su i kaznene odredbe i to u iznosu od 300,00 do 1000,00 KM fizičke osobe i 1.000,00 do
5.000,00 KM za pravne osobe.
Za sve detaljnije informacije oko Odluke o komunalnom redu građani se mogu obratiti u komunalnu inspekciju na telefon 848-136 ili na info pult u Centru za pružanje usluga građanima općine Vareš.Odluka o komunalnom redu se u cijelosti može vidjeti na općinskoj web stranici. A vi pogledajte na što sve nailaze djelatnici JKP doo Vareš prilikom čišćenja lokalnih putova. Snimke su napravljene danas na Sjenokosu i Pogari, a ustupila nam ih je općinska komunalna inspektorica Snježana Kokor.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6126

Jučer 7940

Ovaj Tjedan 48170

Ovaj Mjesec 34875

Ukupno 14042829

Currently are 226 guests and no members online