Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Učenici Osnovne škole Vareš u akciji ,,Kao prvo, posadi drvo“

25 Lis 2023
720 times

Kao i svake godine učenici i nastavnici Osnovne škole Vareš “ u suradnji sa Javnim poduzećem „Šumsko – privredno društvo Zeničko – dobojskog kantona“ d.o.o. Zavidovići i kompanijom

Adriatic Metals d.o.o. BiH realizirali su aktivnost „Kao prvo, posadi drvo“.

Aktivnost je realizirana 20.listopada 2023. godine, kada su učenici IX. razreda na lokalitetu Dabravina, općina Vareš, izvršili pošumljavanje sadnicom smrče.
Sadnice su iz vlastitog rasadnika donirali predstavnici JP Šumsko – privrednog društva Zeničko – dobojskog kantona. Prije samog čina sadnje učenicima je proces i način sadnje objasnio Denis Kovačević, predstavnik JP ŠPD.

Šumsko – privredno društvo Zeničko – dobojskog kantona je osiguralo lokaciju za jesenje pošumljavanje na području svojih poslovnih jedinica, sadni materijal za pošumljavanje, stručni nadzor, alat za sadnju, te prijevoz.

Sendviče, sokove i poklone za učenike osigurala je kompanija Adriatic Metals d.o.o. BiH čiji su uposlenici također s učenicima sudjelovali u sadnji šume.

U pratnji pedagogice Suvade Karagić i razrednika IX.1 Kenana Ahmedovića ukupno 32 učenika sudjelovalo je u ovom pošumljavanju.

Bila je ovo konkretna promocija načina čuvanja šuma, pošumljavanja i društveno odgovornog ponašanja, te jačanje ekološke svijesti mladih ljudi.

  • posadi-drvo-1
  • posadi-drvo-2

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2702

Jučer 7725

Ovaj Tjedan 46438

Ovaj Mjesec 206501

Ukupno 13990945

Currently are 130 guests and no members online