Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Upozorenje Civilne zaštite Vareš

08 Tra 2024
403 times

Iz Službe civilne zaštite Općine Vareš stiže UPOZORENJE koje prenosimo u cijelosti.

Povodom početka proljetnih radova u poljoprivredi (čišćenja i krčenja poljoprivrednih površina), upozoravaju se stanovnici općine Vareš da naročitu pažnju usmjere na eventualno spaljivanje ostataka sušene trave i korova s poljoprivrednih površina. Početkom proljeća ulazimo u vremenski period kada dolazi do porasta temperatura što može dovesti do izazivanja požara na otvorenom, te pozivamo građane preventivnim postupcima, svaku mogućnost izazivanja požara na otvorenom, svedu na najmanju mjeru.

Upozoravaju se građani:
-    da ne stvaraju divlje deponije smeća u blizini ili unutar šumskih kompleksa,
-    da ne bacaju opuške i staklene predmete u suho rastinje
-    ne vrše spaljivanje trave i korova unutar poljoprivrednog i šumskog zemljišta.

Dodatne mjere zaštite od požara pored građana dužni su provoditi poduzeća i druge pravne osobe koje u svom vlasništvu posjeduju zemljišne nekretnine. Služba za civilnu zaštitu upozorava da će nadležni organi u okviru svojih ovlaštenja poduzimati Zakonom propisane mjere protiv osoba koje su izazvale požar, i time ugrozile život i zdravlje ljudi i pričinili materijalnu štetu. Sve informacije o eventualnom uočavanju opasnosti od nekontroliranog požara možete prijaviti pozivom na besplatne brojeve Policijske stanice 122 i Profesionalne vatrogasne jedinice 123, kaže se na kraju upozorenja koje potpisuje pomoćnik načelnika Ibrahim Spahić.

Last modified on Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 12:22
Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3110

Jučer 5706

Ovaj Tjedan 28849

Ovaj Mjesec 116683

Ukupno 14369479

Currently are 80 guests and no members online