Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vareš okovan ledom

13 Tra 2016
1120 times

Jutros, 24.11.2011. godine Vareš se probudio

okovan ledom. Jučer je takvo stanje bilo na snazi od izlaza iz tunela dalje kroz Zvijezdu prema Vijaci, Oćeviji, Ligatićima. Zbog poledice jučer (23.11.2011. godine) došlo je i do poprečivanja šlepera na cesti na Ivančevu. Jutros su se zbog kiše koja je dan prije padala, a tijekom noći prešla i u ledenu na cestama stvorile ledene površine. Temperatura zraka jutros u 7 sati bila je – 3 stupnja Celzijeva, što je situaciju dodatno pogoršavalo.
Najteže je jutros bilo učenicima i radnicima koji su po klizavim trotoarima pješačili do škole, odnosno radnih mjesta. Vozačima također nije bilo lako, pa tako autobus koji prometuje na relaciji Duboštica-Pogar-Vareš zbog poledice nije stigao na krajnje odredište, nego se s Pobrinog hana vratio natrag za Dubošticu. Zbog toga su reagirali iz JKP doo Vareš i od 10 sati zatvorili regionalni put Vareš-Pogar-Ratanj dok se ne stvore sigurniji uvjeti za prometovanje. Također su na bili zatvoreni lokalni putovi Vareš-Strica-Zaruđe i Šimin Potok-Zubeta-Ravne.
Varešanima nije preostalo ništa drugo nego da jutros pospu sol ispred svojih kuća i stambenih zgrada,  po stepenicama, jer su svi bili  ugrožena ledom koji je u tankom sloju pokrio sve moguće prilaze.
Radio Bobovac je, osim informacija o stanju na prometnicama na području općine,  objavljivao i upozorenja svim građanima da se ne izlazi vani bez velike potrebe zbog leda koji može prouzrokovati padove i lomove.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7222

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 26109

Ovaj Mjesec 186172

Ukupno 13970616

Currently are 144 guests and no members online