Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Promocija dnevnika fra Berislava

13 Tra 2016
1248 times

U sklopu II. susreta Vijačana, u župnoj

crkvi u Vijaci u subotu 30. srpnja 2011. godine s početkom u 19 sati promovirana je knjiga – ratni dnevnik fra Berislava Kalfića pod nazivom „Dva rata tri dnevnika“.
Na početku promocije prisutne je pozdravio vijački župnik fra Željko Brkić, te se ujedno zahvalio suizdavaču knjige HKD napredak podružnica Vareš. Nakon toga uslijedio je govor Mladenka Marijanovića, prvog promotora knjige koji je pročitao prikaz knjige simboličnog naziva „Protest protiv ratnog ništavila“ koji je napisao Alen Kristić. Nakon Marijanovića, svoje promišljanje o fra Berislavu, njegovom životu i knjizi iznio je pisac iz Vijake Boško Andrić na sebi svojstven način. Veoma nadahnut govor Boška Andrića koji je fra Berislava nazvao „dobrim duhom Olova i Vareša“ prisutni su nagradili burnim aplauzom.
Na kraju se prisutnima obratio i fra Berislav vidno ganut i uz iskrene zahvale i promotorima i izdavačima, ali ponajprije svim prisutnima koje je pozdravio riječima „moj dragi narode“.
Govorio je o svom putu u Bleiburg, služenju u Titovoj vojsci, ali i posljednjem ratu koji je proveo kao čuvar Gospinog svetišta u Olovu.
Promocija je završila pozivom fra Željka Brkića za narednu godinu u kojoj će fra Berislav Kalfić obilježiti dijamanti jubilej, odnosno 60 godina svećeništva. Nadamo se da će ga zdravlje poslužiti u toj nakani.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1951

Jučer 11162

Ovaj Tjedan 34406

Ovaj Mjesec 201061

Ukupno 13768213

Currently are 119 guests and no members online