Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Počelo isključivanje vode neplatišama!

13 Tra 2016
1240 times

Od 27.srpnja 2011. godine Javno komunalno poduzeće

d.o.o. Vareš počelo je s isključivanjem vode svim korisnicima koji nisu redovne platiše. Odmah nakon isključenih par korisnika, došlo je do spontanog okupljanja istih i pokušaja da se prekinu isključivanja. Pokušali su razgovarati sa načelnikom općine g. Hamdom  Fatićem, ali ih načelnik zbog svojih obveza nije uspio primiti u petak (29.srpnja).
Tijekom vikenda u gradu je osvanuo plakat sa pozivom svim građanima kojima je voda isključena, a i svim ostalim, da se u ponedjeljak 01.kolovoza okupe ispred zgrade općine u 08.30 sati. U spomenuto vrijeme bili smo na licu mjesta i zatekli 20-ak građana koji su očekivali da im se obrati načelnik općine. U 11 sati zakazan je sastanak sa načelnikom općine,direktorom JKP Vareš Zaferom Kamenjašem, predsjedavajućim Općinskog vijeća Josipom Malbašićem i direktoricom Centra za socijalni rad Nihadom Gondžo. Načelnik i spomenuta gospoda shvatili su ozbiljnosti situacije i iznijeli probleme s kojima se susreće JKP Vareš. Na popisu dužnika prema JKP Vareš imaju 123 osobe čiji ukupni dug prelazi 120.000 KM. Dužnici kojima je voda isključena iznijeli su svoje mišljenje, jer su bez ikakvih primanja u obitelji i za sada nemaju načina da izmire obveze i dugove prema JKP Vareš. Nakon duže rasprave dogovoreno je sljedeće: dužnicima kojima je voda isključena, a njih je danas bilo 8 (osam),voda će ujutro (02.08.) biti ponovno uključena, jer spadaju u kategoriju socijalno ugroženih stanovnika ali uz obvezu da u narednom razdoblju počnu izmirivati svoj dug prema Komunalnom u skladu sa svojim mogućnostima. Ovo je ujedno poziv i svim ostalim dužnicima da počnu plaćati svoje obveze, jer nitko neće biti oslobođen plaćanja komunalnih usluga. Na nekoj od sljedećih sjednica Općinskog vijeća Vareš bit će donesena odluka o kriterijima za socijalno ugrožene stanovnike i na taj način će biti subvencionirani svi koji budu spadali u tu kategoriju. Građani su se mirno razišli nakon sastanka koji je trajao gotovo dva sata.
- See more at: http://107.150.35.74/~radiobob/index.php/vijesti/drustvo/item/2339-pocelo-iskljucivanje-vode-neplatisama#sthash.4cjNG1GP.dpuf

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3902

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 22789

Ovaj Mjesec 182852

Ukupno 13967296

Currently are 290 guests and no members online