Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Tunel ili pećina?

13 Tra 2016
2370 times

Vareški tunel je oduvijek bio zanimljiv! Da, baš tako,

zanimljiv. Nekada davno bio je osvijetljen, asfaltiran a uz rub je bila postavljena ograda koja je štitila prolaznike da ne upadnu u korito rijeke Stavnje. Danas je ta slika posve drugačija. Nekoliko puta smo pisali o izlijevanju vode i nemogućnosti prolaza u jesenjim ili proljetnim danima. Kada se to desi jedini put za ovaj dio općine je preko Zabrezja ili Pržića.
A kada se voda povuče ostaju velike rupe koje ometaju prometovanje vozila. Nebrojeno puta se potenciralo kod općinskih vlasti i u kantonu da se ova prometnica jednom za sva vremena osposobi za normalno prometovanje,a da li ćemo to i dočekati pred nama je? Ljetno je razdoblje kada nema velikih kiša a stanje kroz tunel je blago rečeno katastrofalno. Nekoliko puta je cesta kroz tunel nasuta ali je taj materijal jako loš pa kada izađete iz tunela imate dojam da ste vozili po najblatnjavijem putu, i onda budite sretni ako vas prometna policija ne zaustavi i kazni zbog prljavog vozila.  Za mnoge je ovo atrakcija, proći kroz tunel (pećinu) jer je najvećim dijelom prokopan prirodnim putem. Ali za nas stanovnike ove općine je prava noćna „mora“ jer ako morate svaki dan prolaziti po ovim rupama, pitanje je koliko će vaš ljubimac na četiri kotača izdržati osim ako nije terenac. Ovo je apel svima da se angažiraju i učine ovaj mali dio od 363 metra ugodnim za putovanje ali i za pješačenje.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3915

Jučer 7702

Ovaj Tjedan 24030

Ovaj Mjesec 61011

Ukupno 14068965

Currently are one guest and no members online