Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana Astro večer u Varešu

13 Tra 2016
1693 times

U velikoj dvorani općine Vareš 09.04.2010. godine

u večernjim satima održana je Astro večer koju su organizirali Kluba extremnih sportova "Perun-Va" iz Vareša i Turist info Centar iz Vareša. U prilično ispunjenoj općinskoj dvorani posjetitelji su mogli čuti niz zanimljivosti vezanih za svemir, kao npr.  kako to da zapravo gledamo u prošlost kada pogledamo nebo? Je li naš Svemir samo jedan od mnogobrojnih u Multiuniverzumu? Postoji li život još negdje u svemiru osim na Zemlji i dokle smo stigli u potrazi za istim? Planeti oko drugih zvijezda - koliko smo ih do sada pronašli i postoje li neke slične Zemlji? Je li bilo života na Marsu? Kada ćemo, ako ćemo putovati međuzvjezdanim brodovima?
Predavači su bili prof. Nataša Bek, rođena Vareška, (koja je gostovala i u programu radio Bobovca istog dana) trenutno živi u Osijeku, a radi u osnovnoj školi u Vukovaru kao prof. fizike, tehničke kulture, informatike i astronomije. Dugogodišnja je članica i nekadašnja predsjednica Astronomskog društva „Anonymus“ iz Valpova, jednog od najaktivnijih društava u Hrvatskoj, redovno sudjeluje na Festivalu znanosti s astronomskim radionicama i temama. Drugi predavač bio je Mario Pastuović, također član astronomskog društva „Anonymus“, aktivni sudionik u popularizaciji astronomije.
Po završetku predavanja većina posjetitelja uputila se na tzv. Kotinu krivinu u Varešu odakle su teleskopom promatrali zvjezdano nebo.
Navedeno predavanje u okviru Astro - večeri pokrenulo je međunarodnu suradnju Kluba extremnih sportova "Perun-Va" iz Vareša i Astronomskog društva "Anonymus" iz Valpova.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6002

Jučer 3618

Ovaj Tjedan 17068

Ovaj Mjesec 120499

Ukupno 15144760

Currently are 839 guests and no members online