Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Predavanje na temu «Okoliš i klimatske promjene»

14 Tra 2016
1982 times

U povodu Međunarodnog dana planina

koji smo obilježili 11.prosinca, u velikoj dvorani općine Vareš u petak 10. prosinca organizirano je prigodno predavanje. Organizator događaja bila je  udruga Eko Turist Vijaka koju vodi Boško Andrić.  Predavanje na temu: Okoliš i klimatske promjene održao je prof. dr. akademik Midhat Uščuplić, koji je svoje znanje prenosi brojnim generacijama studenata Šumarskog fakulteta u Sarajevu. Posjetitelji su kroz predavanje akademika Uščuplića mogli doznati nešto više o tomu što su zapravo klimatske promjene, što je to što brine čovječanstvo, te što je okoliš.
Pojašnjeno je na nekoliko primjer koliko je po okoliš i klimu štetan efekt staklenika, te kako ublažiti negativne efekte klimatskih promjena. U drugom dijelu predavanja uz brojen primjere i fotografije akademik Uščuplić je naglasio ulogu šuma u ublažavanju klimatskih promjena, prekomjerno korištenje prirodnih resursa i prijetnje stabilnosti ekosustava i utjecaj turizma na okoliš. Nakon toga bilo je riječi o vodama i šumama i prijetnji od prekomjernog korištenja voda i o tome kako mini brane prijete šumskim ekosustavima.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6817

Jučer 8096

Ovaj Tjedan 49408

Ovaj Mjesec 135225

Ukupno 14143179

Currently are 59 guests and no members online