Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Emir Zec nastupio na koncertu u Parmi

10 Lip 2016
5570 times

Danas donosimo priču o našem sugrađaninu 18-ogodišnji Emiru Zecu,

koji je sinoć (09.06.2016.)  nastupio na humanitarnom koncertu u talijanskom gradu Parma. Emir je na ovaj koncert pozvao kao specijalni gost i predstavljao je svoj rodni Vareš i BiH. Na koncertu su svirali vrhunski rock bandovi iz Italije, a Emir im se pridružio svojim umijećem na električnoj gitari.
Do svega ovoga je došlo zahvaljujući dr. Raffaeleu Espositu iz Parme, kojeg je Emir upoznao dok je bio na liječenju u Italiji. Obojica su članovi Udruženja osoba oboljelih od upalnih bolesti crijeva (Sostegno Nuove Patologie Intestinali - SNUPI), a sav prihod s koncerta namijenjen je radu spomenutog Udruženja.
Predstavimo sad našeg Emira u par rečenica. Rođen je 07.02.1998. godine u obitelji Zamire Enesa Zeca. Trenutno je učenik je 3. razreda Opće gimnazije u Varešu, odlikaš tijekom cijelog školovanja, tečno govori tri jezika - talijanski, njemački i engleski.
Prije 10 godina Emir je, nažalost, obolio od Chronove bolesti, te se uspješno liječio u Italiji, gdje mu otac radi. Sada svaka 2 mjeseca ide na terapiju u Parmu. Nakon završetka srednje škole planira upisati Medicinski fakultet u Parmi.
U 10. godini života Emir počinje svirati gitaru, a ljubav prema glazbi, kako sam ističe, naslijedio je od majke. Uzor mu je Sead Zele Lipovača iz Divljih jagoda , a prva "stvar" koju je naučio svirati bio njegov je Turski marš, koji je može vidjeti i na youtube kanalu Emir Zec. Uzor mu je i vođa američkog hard rock sastava Van Halen Eddie Van Halen. Od glazbenih žanrova Emir preferira blues  i jazz. Draga mu je i klasičnu glazba u rock obradi, posebno u izvedbi švedskog gitariste Malmsteena.
Danas nam se Emir kratko javio porukom da putuje iz Parme prema ljetovalištu Lido di Jesolo, gdje će provesti par dana s ocem i odmoriti se, jer ga uskoro čeka i nova terapija u Parmi. Rekao nam je da je sinoćnji koncert bio fenomenalan i dobro posjećen i da je to za njega veliko priznanje i događaj koji će pamtiti cijeli život.
No, tu nije kraj priče o našem talentiranom glazbeniku. Naime, za mjesec i pol Emir ponovno ide u Italiju i to s velikim razlogom. 24.07.2016. svirat će na povijesnom koncertu na Orogel Stadionu Dino Manuzzi u Ceseni !  Bit će član najvećeg rock banda na svijetu koji je u sastavu od 1.000 svirača/pjevača. Izvodit će pjesmu američkog rock benda Foo Fighters  Learn to fly Obarat će Ginisov rekord!   Emire, sretno!

EmirParma
EmirParma11

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6022

Jučer 7725

Ovaj Tjedan 49758

Ovaj Mjesec 209821

Ukupno 13994265

Currently are 155 guests and no members online