Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Projekat za oporavak od poplava objavljuje: Javni poziv

10 Lis 2017
2560 times

Projekat za oporavak od poplava objavljuje:

Javni poziv

za odabir korisnika i korisnica iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva, za izgradnju i sanaciju stambenih jedinica uništenih ili oštećenih u poplavama 2014. godine.

Javni poziv je otvoren od 9. oktobra/listopada do 9. novembra/studenog 2017. godine.

Projekat za oporavak od poplava financira Evropska unija, u saradnji sa vladama entiteta, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH), zajedno sa partnerskim nevladinim organizacijama, općinama i gradovima. Projekat pomaže trajno stambeno zbrinjavanje i ekonomsko osnaživanje socijalno ugroženih kategorija stanovništva u poplavljenim područjima, kroz izgradnju i sanaciju individualnih stambenih objekata, pomoć maloj poljoprivredi, te kreiranje novih radnih mjesta u privatnom sektoru.

Prijavu na javni poziv mogu podnijeti fizičke osobe, odnosno nositelji domaćinstva za obitelji, i to u mjestu prebivališta, u prostorijama općine, odnosno gradske uprave. Formular za prijavu, sa kriterijima za odabir, može se preuzeti u prostorijama općine ili gradske uprave, u centrima za socijalni rad i u mjesnim zajednicama. Formulari se mogu preuzeti i na web stranicama općina i gradskih uprava, te na web stranici UNDP-a u BiH: www.ba.undp.org.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5074

Jučer 11162

Ovaj Tjedan 37529

Ovaj Mjesec 204184

Ukupno 13771336

Currently are 238 guests and no members online