Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Konstituiran Privredni savjet Općine Vareš

13 Tra 2018
2036 times

Privrednicima predstavljen plan reformi u okviru Projekta LIFE

Vareš, 12. aprila 2018. godine – Danas je, na inicijativu općinskog načelnika, održana osnivačka sjednica Privrednog savjeta Općine Vareš. Savjet okuplja najutjecajnije predstavnike privatnog i javnog sektora, te drugih organizacija i institucija koje imaju interes u ekonomskom razvoju općine. Uloga Privrednog savjeta je uspostava dijaloga između javnog i privatnog sektora, te kreiranje inicijativa koje su usmjerene ka stvaranju boljeg poslovnog okruženja u općini Vareš.

Nakon uvodnih riječi, članovi Savjeta su jednoglasno prihvatili inicijativu i donijeli odluku o formiranju Privrednog savjeta Općine Vareš te usvojili Pravilnik o radu. Za prvog predsjedavajućeg izabran je načelnik Općine g. Zdravko Marošević, koji je izrazio nadu da će Privredni savjet biti mjesto gdje će se razmatrati razvojna i pitanja od značaja za unapređenje konkurentnosti privrede općine Vareš.

U sklopu prve sjednice, Privrednom savjetu je predstavljen i koncept započetih regulatornih reformi u okviru Projekta LIFE, koje imaju za cilj da ubrzaju i olakšaju provođenje administrativnih procedura u Općini Vareš. Realizacijom ovih aktivnosti, Općina Vareš će do kraja godine dobiti elektronski registar svih administrativnih postupaka, ažurnu listu poticaja, te Investicijski profil, koji će sublimirati sve bitne informacije za investitore i na najbolji način prezentirati ukupne potencijale Vareša. Savjet je pozdravio i jednoglasno podržao ove aktivnosti i izrazio nadu da će one značajno smanjiti administrativno opterećenje na poslovni sektor, te uspostaviti funkcije podrške investitorima.

Privredni savjet Općine Vareš je formiran u sklopu aktivnosti Projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou „LIFE“ koji implementira Međunarodna finansijska korporacija – IFC, članica Grupacije Svjetske banke, u partnerstvu s Britanskom ambasadom u Bosni i Hercegovini, a Općina Vareš je pristupila ovom projektu početkom 2018. godine.

Preuzeto s www.vares.info

Last modified on Petak, 13 Travanj 2018 09:05
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 904

Jučer 10419

Ovaj Tjedan 45628

Ovaj Mjesec 136037

Ukupno 13920481

Currently are 232 guests and no members online