Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana osnivačka skupština "Preporoda"

11 Tra 2016
1610 times

Dana, 12.06.2013. godine u velikoj dvorani općine Vareš održana je osnivačka Skupština Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“

Vareš. Ideja za osnivanje ovog Udruženja potekla je još prije mnogo godina ali do realizacije je došlo tek sada. Veliki broj građana okupio se da bi podržao rad ovog Udruženja, a skup su pozdravili: mualima Sahudina Beganović, općinski načelnik Avdija Kovačević, Sadžid ef. Ramić imam čaršijske džamije Vareš, predsjedavajući Općinskog vijeća Vareš Zdravko Marošević, glavni imam Ferhadija džamije u Sarajevu Muris ef. Hadžibaščaušević, predstavnik „Preporoda“ Zenica Midhat Kasap, Adis Hrvat i Senija Karamehić. Za glazbeni dio pobrinuo se  izvođač sevdalinki Zanin Berbić iz Zenice. Za predsjednicu Udruženja izabrana je Sahudina Beganović, za predsjednika Skupštine Adis Hrvat, a za zamjenicu Senija Karamehić. Glavni ciljevi udruženja su okupljanje članova u sljedeće sekcije: folklorna, dramska, literarna, recitatorska, novinarska, sportska, šahovska, te rad sa mladima kroz informatičku podršku i sekciju za izradu tradicionalnih bosanskih rukotvorina. Na kraju skupštine organizatori su pozvali sve građane koji žele da se učlane u udruženje i svojim idejama podrže rad i obogate kulturni život općine Vareš.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6920

Jučer 6808

Ovaj Tjedan 18861

Ovaj Mjesec 178924

Ukupno 13963368

Currently are 80 guests and no members online