Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Radni sastanak na temu "Revitalizacija kraljevskog grada Bobovca"

11 Tra 2016
1453 times

Danas, 13.06.2013. godine u Općoj biblioteci Vareš održan je radni sastanak na temu „Revitalizacija kraljevskog grada Bobovca“. Sastanku

su pored općinskog načelnika Avdije Kovačevića prisustvovali i prof.dr. Dubravko Lovrenović ispred komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, prof. dr. Vjekoslava Sanković - Simčić predsjednica Nacionalnog komiteta ICMOS-a u BiH, dipl. ing. arh. Ferhad Mulabegović arhitekta i povjesničar umjetnosti, mr Lidija Fekeža arheolog za radni srednji vijek, Lidija Mićić direktorica zavoda za zaštitu spomenika FBiH, Senad J. Hodović direktor Zavičajnog muzeja Visoko, Boško Andrić viši referent za izradu projekta, Mladenko Marijanović UG „Kraljevski grad Bobovac“, Šaban Ibrišimović UG „Čuvari bosanske krune“, Rusmir Berberović pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti i Brano Šurkić stručni suradnik za ekonomske poslove. Na sastanku su iznesene ideje o mogućnostima koje pruža kraljevski grad Bobovac, i značaj ovog vrijednog arheološkog i povijesnog prostora. Sudionici ovog sastanka pohvalili su ideju općinskog načelnika o revitalizaciji starog kraljevskog grada, i obećali svoju punu podršku u realizaciji daljnjih aktivnosti na ovom projektu. Istaknuto je da je Bobovac dugi niz godina bio zapostavljen ali da će se stvari pokrenuti sa mrtve točke. Pored uređenja samog grada potrebno je urediti pristupni put do samog grada, ali isto tako osigurati dobru prometnu povezanost prema Varešu i Kaknju, tu se prvenstveno misli na asfaltiranje ovih prometnih komunikacija. Već za naredni tjedan zakazan je sastanak u Zavodu za zaštitu spomenika FBiH gdje će se dogovoriti sljedeći koraci.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2815

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 21702

Ovaj Mjesec 181765

Ukupno 13966209

Currently are 102 guests and no members online