Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Proslavljen blagdan Velike Gospe u Olovu

12 Tra 2016
1271 times

Danas, 15.08.2013. godine na blagdan Veike Gospe u Olovu okupio se veliki broj vernika na tradicionalnom hodočašću Gospi olovskoj. Pristigli su vjernici iz

svih krajeva Bosne i Hercegovine ali i iz inozemstva. Proslava ovog blagdana započinje procesijom sa čudotvornom slikom Gospe oko crkve uz moljenje krunice. Na početku misnog slavlja u 11 sati sve prisutne hodočasnike pozdravio je upravitelj svetišta fra Ilija Božić i pozvao sve da se skrušeno obrate majci Božjoj. Središnje misno slavlje predvodio je fra Ivan Šarčević profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. U svojoj propovijedi istakao je da Bog nikada čovjeka ne ostavlja ništavilu, i da svaki čovjek može naći utjehu u božankoj majci. Bog izabira čovjeka za njegovo najtemeljnije mjesto, a to je danas najteže. Kada smo u dilemi i kada smo nervozni tada prizivamo Boga, a Bog je svuda oko nas i šalje nam svoje glasove, samo ih treba prepoznati. Osvrnimo se oko sebe i prepoznajmo kome smo mi potrebni, a ne samo da tražimo one koji nama trebaju. Na kraju je istakao da gradimo svoje dostojanstvo, te da ne budemo kao drugi, i da ne očekujemo da netko drugi napravi prvi korak ka zajedništvu. Prisutni vjernici imali su prigodu ispovjediti se i dobiti potpuni oprost. Na kraju se upravitelj svetišta zahvalio svim hodočasnicima iz svih krajeva svijeta kao i svećenicima koji su bili na ovom slavlju. Pozvao je vjernike da opet dođu Majci Božjoj i prime njenu milost.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 667

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 667

Ovaj Mjesec 210882

Ukupno 13995326

Currently are 162 guests and no members online