Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Izložba slika Snježane Pehar

12 Tra 2016
2063 times

U Domu kulture ne Pržićima u nedjelju 25. kolovoza 2013. godine priređen je jedan lijep kulturni događaj. Izložba slika kćerke Vrovine Snježane Pehar, rođ Božić, koju prijatelji od milja zovu Nana.


Pržićki dom je tako na par sati postao umjetnička galerija sa prelijepim slikama koje je vrijedilo pogledati, zastati pred svakom i istinski se diviti. Motivi veseli,cvjetni, prirodni, razigrani - umjetničkom rukom, okom i srcem rađenih slika, kako je ocijenio jedan od posjetitelja. Predsjednik MZ Pržići Juro Grabovac u svom pozdravnom govoru istaknuo je kako će ovaj događaj bit ce upisan zlatnim slovima na Vrovini. Kako doznajemo, par Snježaninih slika ostaje u vlasništvu doma na Pržićima, a nekoliko je podijeljeno prijateljima i rodbini. Otvorenje izložbe uveličali su vareški župnik fra Mirko Majdandžić i Gordana iz Fojnice svojim pjevačkim umijećem, Željko Mirčić – Tetak prigodnim stihovima, a buru oduševljenja izazvala je i pjevačka skupina s Vrovine - Ferdo, Mira, Beba (majka umjetnice) i Ruža -  njih 4-oro sa 332 godine starosti  i još uvijek zvonkim glasovima koji su otpjevali blok starogradskih pjesama.
I tako će brojni posjetitelji izložbe ovaj događaj dugo pamtiti i prepričavati poznanicima i prijateljima, a nama koji smo izložbu propustili može biti žao što nismo na licu mjesta doživjeli Snježaninu duboku poruku koju nam je prenijela veselim koloritom boja i motiva kroz svoja umjetnička djela. Od srca iskrene čestitke!

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7017

Jučer 10419

Ovaj Tjedan 51741

Ovaj Mjesec 142150

Ukupno 13926594

Currently are 680 guests and no members online