Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Mladi Varešani na „Kampu Baranja 2013. godine“

12 Tra 2016
1148 times

Na prostoru Gradskih bazena u Belom Manastiru u susjednoj Republici Hrvatskoj od 17. do 30. kolovoza 2013. godine boravila je skupina mladih iz Vareša.

Razlog -  kamp čiji su sudionici bili mladi iz čak pet zemalja bliže regije. U okviru programa Europske unije „Mladi na djelu“ u Belom Manastiru kampiralo je 30 mladih iz Zagreba (Hrvatska), Beograda (Srbija), Iasije (Rumunjska), Vareša (BiH) i Herceg Novog (Crna Gora). Tako su i mladi iz Vareša u sastavu Haris Velić, Jasmin Alihodžić, Dragana Dodik, Gregor Dodik, Kristijan Erlbek i Tomislava Pejčinović na čelu sa Audinom Velićem krenuli za Beli Manastir u subotu 17. kolovoza. Nakon ručka mladi su podijeljeni u 3 patrole po 10 učesnika (po 2 iz svake zemlje sudionice). U organizaciji „Izviđačke družbe“ iz Zagreba, na ovoj multikulturalnoj razmjeni, mladi izviđači učili su se toleranciji i njegovanju europskih vrijednosti kroz stjecanja znanja, vještina i iskustava u tipičnim izviđačkim aktivnostima na otvorenom, njegovanju zdravih stilova života, upoznavanjem prirode i zaštite okoliša te međusobnim druženjem i učenjem kroz praktičan rad, igru i sport. Bogati i zanimljivi programski sadržaji obuhvatili su brojne kreativne radionice, izlete, međusobno upoznavanje i razmjenu iskustava u provođenju višednevnih aktivnosti u prirodi. Sudionici projekta su imali prilike savladati vještinu upravljanja kanuom na Šećeranskom jezeru, aktivno sudjelovati u programu «Akademije blata» u Karancu i uvježbavati orijentaciju. Do kraja boravka u Baranji imali smo priliku obići Kopački rit, Eko-centar i spomenik u Batini,a svakako je neizostavna i posjeta osječkom Zoološkom vrtu kao i obilazak „Tvrđe“. Ovaj projekt je svojevrstan putokaz kako bi se već sada, a i u budućnosti trebalo raditi na zajedničkim ciljevima i razmjeni znanja u korist svima, jer se kroz druženje i igru ostvaruju kontakti i gradi zajednička budućnost.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5222

Jučer 6808

Ovaj Tjedan 17163

Ovaj Mjesec 177226

Ukupno 13961670

Currently are 72 guests and no members online