Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Sastanak na temu upravljanja čvrstim otpadom

12 Tra 2016
1135 times

U srijedu 04. rujna 2013. godine održan je sastanak na temu „Općinski program za upravljanje čvrstim otpadom u BiH“ koji je u BiH

započet 2010. godine na poticaj vlade Kraljevine Švedske,a općina Vareš je izabrana kao jedna od 11 općina u kojoj bi se ovaj projekt implementirao tijekom narednih godinu dana. Sastanak je održan u uredu općinskog načelnika, a pored načelnika Avdije Kovačevića bili su prisutni predstavnici švedske konzultantske kuće Grontmij međunarodni stručnjak za upravljanje otpadom Mikael Boldt i Silvija Mikulić, asistentica projekta, kao i Ermin Musa, pomoćnik načelnika za prostorno uređenje i obnovu, Rusmir Berberović pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti, te Zafer Kamenjaš direktor JKP D.o.o. Vareš. Na sastanku su predstavnici vareške općine upoznati s obvezama i povlasticama koje bi im spomenuti program donio, očekivanim rezultatima, koristima u lokalnoj zajednici,metodologiji rada, te obvezama koje bi općina Vareš imala. Inače, osnovni cilj programa je postizanje unaprijeđene kvalitete i dostupnost usluga čvrstog otpada, povećanje naplate naknade, smanjenje otpada, povećanje recikliranja i ponovne uporabe,smanjen broj divljih deponija i opasnosti za okoliš, kao i bolje korištenje regionalnih odlagališta koja su financirana iz kredita Svjetske banke. Upravljanje čvrstim otpadom koje je dobro organizirano također je važan preduvjet za proces integracija BiH prema EU.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6309

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 25196

Ovaj Mjesec 185259

Ukupno 13969703

Currently are 118 guests and no members online