Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nove klupe u crkvi u Vijaci

12 Tra 2016
1530 times

Sredinom prošlog tjedna u župnu crkvu u Vijaci postavljene su  22 nove klupe posebno  naručene i izgrađene

za potrebe vjernika ove crkve. Plod je to poduhvata koji su župljani Župe u Vijaci započeli početkom ljeta kako bi u crkvi zamijenili dotadašnje uske i trošne klupe postavljene prije pedesetak godina.
Projekt izrade i postavljanja novih klupa koštao je 24.060 KM, a važno je istaknuti da cjelokupan iznos prikupljen već sredinom kolovoza, dva mjeseca nakon početka akcije. Vijačanima koji se donacijama u ovu svrhu odazvali u velikom broju značajnu potporu u namicanju potrebnih sredstava pružili su  Općina Vareš, Pekara MPM Marošević, ŠPD Zavidovići – Olovo te iseljeni župljani iz Australije.
Klupe građene od hrastovine, s podnicom u kojoj je termo-izolacijska podloga, s mekim klecalima te s podmetačima za sjedenje, izrađene su u Stolariji Antolović u Žepče te su se u crkvi našle u rekordnom roku od 100 dana od odluke o pokretanju ove akcije.
U nedjelju  22. rujna 2013. na završetku svete Mise na kojoj su se u kvalitetu i udobnost novih  klupa mogli uvjeriti i sami vjernici, župnik fra Vjeko Tomić je izražavajući radost i zadovoljstvo zbog ugradnje novih klupa zahvalio  Bogu i darovateljima te svima  ostalima koji su dali ljudsku i molitvenu potporu.  Ovaj povijesni dan, kakvim ga je nazvao župnik, zajednica vjernika u Vijaci je osim molitvom, obilježila i pučkom veselicom koju su odmah nakon Mise,  na prostoru pred crkvom za sve nazočne priredili članovi Župnog ekonomskog i Župnog pastoralnog vijeća.
Tekst i fotografije fra Vjeko Tomić

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4716

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 23603

Ovaj Mjesec 183666

Ukupno 13968110

Currently are 97 guests and no members online