Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Premijer Milanović u posjeti Kraljevoj Sutjesci

12 Tra 2016
1479 times

Danas, 05.10.2013. godine Kraljevu Sutjesku posjetio je premijer Vlade Republike Hrvatske

Zoran Milanović. U svom prolazu kroz Bosnu i Hercegovinu gospodin Milanović je osobno izrazio želju da posjeti i ovaj samostan. Franjevački samostan u Kraljevoj Sutjesci spada u najistaknutije samostane Provincije Bosne Srebrene, jer uz one u Fojnici i Kreševu, svjedoči o njezinom sedamstoljetnom kontinuitetu.
Budući da je smješten pored srednjovjekovnog vladarskog dvora, od kojega fratri nikada nisu odmakli, ni u najtežim vremenima, čuvao je i njegovao memoriju na bosansko-hercegovačku državnu samostalnost. Danas je samostan nacionalni spomenik kulture i čuva povjesno-kulturno blago koje je važno ne samo za Katoličku crkvu u Bosni i Hrvate, već  za opću kulturu Bosne i Hercegovine.
Hrvatska vlada kroz više godina iz projekata za pomoć Hrvatima u Bosni i Hercegovini financira i neke projekte ovoga samostana vezane za očuvanje i zaštitu povjesno-kulturnog blaga. Uz sve to, posjet gospodina Milanovića je i znak potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini prigodom tekućeg popisa. Kako se vidi, postoje brojni razlozi za ovaj posjet, pa evo i ovakav jesenski ugođaj koji ovdje nudi raskošnu paletu boja.
Iako je protokolom bilo predviđeno da gospodin Milanović posjeti i kraljevski grad Bobovac, to ipak nije učinio zbog kratkoće vremena. Nakon završene posjete ova visoka delegacija uputila se prema Zagrebu.

Dio teksta preuzet s http://www.kraljeva-sutjeska.com

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4405

Jučer 8344

Ovaj Tjedan 20000

Ovaj Mjesec 105817

Ukupno 14113771

Currently are 137 guests and no members online