Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Mještani Kokoščića darovali Pučku kuhinju

12 Tra 2016
1074 times

Jedna lijepa, topla priča danas , 14. studenog 2013. godine dolazi nam iz Pučke kuhinje Kruh sv. Ante u Varešu, a njeni glavni

junaci su stanovnici MZ Kokoščići. Naime, na poziv članova Savjeta ove MZ i predsjednika Almedina Zazana u nedjelju 10. studenog  je organizirana akciju prikupljanja viška poljoprivrednih proizvoda za potrebe Pučke kuhinje Vareš. Kako doznajemo od predsjednika MZ Almedina Zazana odziv mještana Kokoščića i sama reakcija na ovu ideju su bile više nego pozitivne i dobre. Od oko 300-ak mještana sela na akciju se odazvalo njih oko 85%. Danas je u kuhinji stiglo sve ono što je u nedjelju prikupljeno od mještana, a riječ je o većim količinama krumpira, kupusa, luka, mrkve,  jabuka. Tu su i grah kao i domaći džemovi i  pekmezi, što će prilično obogatiti prehranu korisnika i vrijednim kuharicama olakšati pripremu toplih obroka. Mještani MZ Kokoščići su na ovaj hvale vrijedan način pokazali svoju empatiju i osjećaj brige o osobama u stanju potrebe koji koriste usluge Pučke kuhinje u Varešu, što je dokaz da još uvijek postoji dobro u ljudima. Vjerujemo da ovaj primjer neće biti usamljen i da će ga slijediti i drugi.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7073

Jučer 7299

Ovaj Tjedan 7073

Ovaj Mjesec 92890

Ukupno 14100844

Currently are 88 guests and no members online