Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Premijer ZDK Munib Husejnagić posjetio Vareš

12 Tra 2016
1400 times

Danas, 18.09. 2013. godine u radnu posjetu općini Vareš došao je premijer ZDK Munib Husejnagić, ministar prometa

i komunikacija Edin Terzić, ministar privrede, ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Bojan Bošnjak i ministrica financija Sabina Heljić. Načelnik općine Avdija Kovačević u svom kabinetu primio je ovu visoku delegaciju gdje se razgovaralo o aktualnim problemima koji tište našu općinu. Pored načelnika sastanku su još prisustvovali: predsjedavajući Općinskog vijeća Zdravko Marošević, šef kabineta načelnika Ibrahim Spahić, pomoćnik načelnika za prostorno uređenje i obnovu Ermin Musa, pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije Zihnija Krnjić, Zdravko Barkić, Branko Romić, direktor Rudnika željezne rude Enver Hercegovac, direkktor Autotransa Nijaz Žutić i direktro JKP Zafer Kamenjaš.
U uvodnom izlaganju načelnik je iznio nekoliko najbitnijih problema, a to su uplata sredstava iz proračuna Zeničko-dobojskog kantona prema našoj općini, problem iskorištavanja rudnih bogatstava i također, problem prijevozničkog poduzeća „Autotrans“. Premijer se osvrnuo na stanje u samom kantonu, odnosno o problemu naplate sredstava i samim tim prosljeđivanje tih istih sredstava prema općinama ovog kantona. Kada je u pitanju iskorištavanje rudnih bogatstava na vareškoj općini, premijer je rekao da se prvo treba krenuti na rješavanje imovinskih prava, a tek nakon toga na dodjeljivanje koncesija potencijalnim investitorima. Također, premijer se osvrnuo i na rad Tvornice rezervnih dijelova i na probleme sa kojim se ovo poduzeće susreće. Poduzeće „Autotrans“ već duže vremena se nalazi u teškoj situaciji vlada i premijer će učiniti sve što je u njihovoj moći da se iznađe pozitivno rješenje. Razgovaralo se i o poljoprivrednim proizvođačima u našoj općini, te je istima upućen poziv da potencijalni korisnici prate javne pozive kojih će do kraja godine biti i da na iste apliciraju. Razgovor sa premijerom i ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva poslušajte u našem podcastu.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6887

Jučer 7299

Ovaj Tjedan 6887

Ovaj Mjesec 92704

Ukupno 14100658

Currently are 80 guests and no members online