Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vareški gimnazijalci kolačima za djecu

12 Tra 2016
1422 times

Učenici četvrtog razreda društvene gimnazije MSŠ „Nordbat2“ Vareš i članovi umjetničke sekcije uz veliku pomoć

i podršku profesorice Lare Brđanović proteklog tjedna su organizovali jednu plemenitu humanitarnu akciju. Cilj akcije bio je prikupiti novce za novogodišnje paketiće za socijalno ugroženu djecu. U proteklom tjednu, od 17. do 21. prosinca/decembra, izvršena je prodaja kolača koje su učenici sami pripremali. Iako je prvobitni cilj bio da se prodaja obavi u srednjoj, osnovnim školama Vareš Majdan i Vareš te u subotu na pijaci, u tijeku akcije došlo je do malih promjena.
Prodaja u srednjoj školi i Osnovnoj školi u Vareš Majdanu prošla je po planu, a zarada je bila iznad svih očekivanja. Međutim u Osnovnoj školi Vareš učenici su naišli na prepreku. Nije im bilo dozvoljeno da prodaju obave unutar škole, pod izgovorom da 'nemaju rok trajanja na kolačima'. Ali vareški maturanti su ostali ustrajni, svoj štand su postavili ispred škole i tako je, bez bez obzira na hladnoću akcija nastavljena. Uvidjevši veliki trud i uspjeh akcije vareški gradonačelnik Avdija Kovačević ponudio je učenicima da jedan dan prodaju kolače i u zgradi općine, što su s oduševljenjem prihvatili.
I na kraju spomenimo da su učenici zaradili približno 800 KM, što će biti i više nego dovoljno da se naprave paketići za svu dječicu. Jedno veliko bravo za ideju, za trud i za sve ljude velikog srca koji su kupnjom kolača osigurali sretnije i veselije novogodišnje praznike vareškoj djeci kojima nažalost nije takav svaki dan.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1587

Jučer 7251

Ovaj Tjedan 8838

Ovaj Mjesec 94655

Ukupno 14102609

Currently are 68 guests and no members online