Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Radionica „Klavir – kroz povijest i građu“ u OŠ Vareš

13 Tra 2016
1081 times

Danas, 23. rujna 2014. godine u Osnovnoj školi Vareš je upriličeno predavanje i prezentacija pod nazivom Klavir – kroz povijest

i građu mladog pijaniste Bartolomeja Stankovića. Bio je ovo jedan zanimlji događaj za vareške osnovce i polaznike muzičke škole, a predstavlja multimedijalno predavanje  s pogledom na povijesni razvoj klavira, njegovu građu i tehničko - akustičke karakteristike. Djeca su sa zanimanjem pratila pezentaciju i odgovarala na postavljena pitanja mladog pijaniste. Posebno oduševljenje među djecom Bartolomej je izazvao rastavljanjem klavira na njegove sastavne dijelove, u čemu su mu pomogla četiri dječaka.
Poznati bosanskohercegovački pijanist Bartolomej Stanković je rođen 1988. godine u Zenici, a magistrirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. em. Pavice Gvozdić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2011. godine. Završio je pijano master studije na pijanističkoj akademiji Steinway Soceity del Garda u Veroni u klasi prof. Frederica Gianella. Klavir je započeo učiti u klasi prof. Bahrije Šabanović u ŠOMO „Avdo Smajlović“ u Visokom, a nastavio u Srednjoj muzičkoj školi Sarajevo u Sarajevu u klasi prof. Angeline Bojović-Pap. Dobitnik je niza nagrada i priznanja, kao i Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu 2011. godine za projekt-prezentaciju „KLAVIR-kroz povijest i građu“. Koncertirao je u mnogim gradovima Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Italije, a kao jedan od najdražih nastupa izdvaja onaj s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.
Bartolomej je u travnju 2013. godine predstavljao je Bosnu i Hercegovinu, sa skladbom Avde Smajlovića "Matamorfoze" na 27. Muzičkom bijenalu u Zagrebu, u sklopu projekta EU Inside – Outside.
Od planova do kraja godine Bartolomej izdvaja nastup u sklopu Dana Matice Hrvatske u Sarajevu u mjesecu listopadu, mjesec studeni će biti rezerviran za koncert i prezentaciju u Domu Oružanih snaga BiH, a s posebnom radošću iščekuje nastup u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu u prosincu ove godine. Taj nastup će mu biti ispunjenje sna dugog 8 godina, od dana kada je prvi put ušao u spomenutu dvoranu. Sretno!

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2854

Jučer 10481

Ovaj Tjedan 37349

Ovaj Mjesec 123166

Ukupno 14131120

Currently are 264 guests and no members online