Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vaclaf nastavljen koncertom u Oćeviji i radionicom za djecu

13 Tra 2016
861 times

Neumorna ekipa mladih glazbenika, sudionika ovogodišnjeg Vareš classic festivala svoj četvrti dan festivalskih sadržaja,

25. rujna 2014.provela je u Oćeviji, rodnom mjestu fra Filipa Lastrića, selu prekrasnih pejzaža i turističkih potencijala. Glazbenici su nastupili u kovačkom majdanu Vijačkić-Barkić, a publika je na koncertu po nazivom The Young and New imala nesvakidašnju čast – svjedočili su ostvarenjima mlade generacije skladatelja iz naše regije. Tako su premijerno izvedena djela talentiranih Iztoka Kocena iz Slovenije, te Mirona Konjevića iz Bosne i Hercegovine. Pored njihovih ostvarenja festivalski ansambl izveo je i već etablirana djela suvremene glazbe svjetskih skladatelja kao što su Isang Yun, Henri Dutilleux, Jörg Widmann, i dr. Koncert je trajao skoro dva sata, a sve je zabilježila kamera BH televizije. Bio je ovo svakako događaj i koncert za pamćenje, a zvuk čekića i nakovnja iz oćevačkog majdana zamijenili su milozvučni zvuci violine, viole, čela, oboe, klarineta... Naravno, Oćevci su poznati kao dobri domaćini, pa su tako nakon koncerta svoje goste, mlade glazbenike počastili oćevačkim pekama i druženjem u Domu kulture.
Peti dan, petak 26. rujna glazbenici su posvetili mladim vareškim glazbenim nadama u Osnovnoj školi Vareš, gdje je održana intereaktivna radionica, s ciljem približavanja klasične glazbe djeci. U tome su itekako uspjeli, što su  posvjedočila brojna dječja pitanja, njihova znatiželja i genijalnost, te osmjesi na licima. Držali su instrumente u rukama, upoznavali se s njima. Tko zna, možda već za koju godinu netko od njih bude uspješan kkao Andrea, Doris, Liudmila, Bass, Sylvester, Dino... (fotografije Vareš classic festival)

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 116

Jučer 8344

Ovaj Tjedan 15711

Ovaj Mjesec 101528

Ukupno 14109482

Currently are 153 guests and no members online