Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

90 ljeta bake Ane

13 Tra 2016
971 times

Doživjeti 90. rođendan lijepa je i važna stvar. Još kad zdravlje dobro služi u tim godinama i kad su tu dragi ljudi nema

većeg zadovoljstva. U nastavku vam donosimo priču o baki Ani Lučić sa Ivančeva koja je jučer, na Miholjdan napunila 90 godina. Baka Ana rođena je u obitelji Pavlić u Radoševićima 29.09.1924. godine. U brak je stupila 1948. godine sa svojim izabranikom Vinkom Lučićem sa Ivančeva. U braku su dobili troje djece – sinove  Antu i Tomu i kćerku Katu. Sinovi žive sa svojim obiteljima na Rajčevcu, a kćerka u Mostaru.
Pored njih baka Ana se najviše raduje svojoj unučadi i praunučadi. Unučadi je 8-oro, a praunučadi zasad 7-oro. Ono što najviše fascinira u cijeloj ovoj priči je činjenica da baka Ana uopće ne pije lijekove, da je jako vitalna i samostalna za svoje godine, a TV gleda bez naočala. Udovica je ostala prije 11 godina, nakon što je u braku sa svojim suprugom Vinkom provela 55 godina. Na proslavi bakinog rođendana bilo je jako veselo, okupila se obitelj, bilo je smijeha i pjesme. Rođendansko slavlje nije prošlo bez torte, a baka Ana se šaljivo uhvatila za glavu kada je vidjela svjećice u obliku broja 90. Jedan od posebnih momenata bio je kada je  baka zapjevala uz pjesmu Harmoniko moja koju je specijalno za nju u kontakt emisiji radio Bobovca naručila unuka Rebeka iz Istre.
Inače, čini se da je mjesec rujan jedan od onih mjeseci u kojima se rađaju dugovječne osobe. U prilog tome ide i podatak da je trenutno naš najstariji sugrađanin Vinko Prkić 25.09. proslavio svoj 95. rođendan. Da su godine su samo broj, dokazuje i naš sugrađanin Vinko kojeg gotovo svakog dana možemo sresti na vareškim ulicama. Od srca čestitamo rođendane i baki Ani i Vinku uz želju da ih zdravlje posluži bar do 100. rođendana.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4528

Jučer 5926

Ovaj Tjedan 23749

Ovaj Mjesec 10454

Ukupno 14018408

Currently are 156 guests and no members online