Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Najavljujemo – u subotu natjecanje „Dani prijateljstva- Vareš 2014.“

14 Tra 2016
1091 times

Odred izviđača „Zvijezda“ Vareš organizira izviđačko natjecanje koje će se održati  u subotu 08.11.2014.

godine za djecu uzrasta od 12 do 18 godina pod nazivom „Dani prijateljstva – Vareš 2014.“. Natjecanje se organizira u povodu obilježavanja jubileja 60 godina izviđaštva u Varešu, koje vareški izviđači obilježavaju ove godine.
Spomenuto natjecanje ima međuentitetski i međunarodni karakter, budući da će sudjelovati ekipe iz Federacije BiH, Republike Srpske i Distrikta Brčko, kao i ekipe iz susjednih država Hrvatske i Srbije. Također,sudjelovat će i ekipe iz vareškog odreda Zvijezda u svim kategorijama, tako da je očekivani broj sudionika oko 180.
U planu natjecanja mogu se pronaći zanimljive izviđačke discipline poput signalizacije, topografije, čvorologije, prve pomoći, testova iz općeg znanja, a tu će se pronaći i različite igre.
Sve počinje okupljanjem i prijavom ekipa u Domu izviđača u Varešu u terminu od 10 sati do 10 sati i 30 minuta, a potom je do 11 sati planirano svečano otvaranje natjecanja . Potom slijedi natjecanje u već spomenutim disciplinama, a proglašenje pobjednika bi trebalo uslijediti između 17 sati i 30 minuta i 18 sati.
Cilj natjecanja je višestruk: demonstracija izviđačkih znanja i vještina, uspostavljanje i razvijanje prijateljskih veza između djece i odraslih koji dolaze iz različitih sredina, te upoznavanje s njihovom kulturom i tradicijom, a naročito – promocija Vareša i njegovih prirodnih i kulturnih znamenitosti.
Svakako da će ovo natjecanje dati veliki doprinos u izgradnji mira i tolerancije među mladima i odraslima, kao i razvoju međuljudskih odnosa. Stoga, pozivamo sve građane grada Vareša da podrže ovu aktivnost, kao i sve druge aktivnosti koje će  odred Izviđača Zvijezda Vareš realizirati u narednom razdoblju. (foto Odred izviđača Zvijezda)

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1011

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 1011

Ovaj Mjesec 211226

Ukupno 13995670

Currently are 156 guests and no members online