Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

"Dan sjećanja 2014"

14 Tra 2016
879 times

Treću godinu za redom 08. studenog obilježava se „Dan sjećanja“ na sve poginule Hrvatske branitelje općine Vareš.

Tako je bilo i danas 08.11.2014. godine, u spomen na 21.godišjicu stradanja vareških Hrvata. Program obilježavanja ove tužne obljetnice započeo je služenjem Svete mise u spomen kapeli na Višnjićima za sve poginule i sahranjene na ovim prostorima. Misu je predvodio župnik fra Mirko Majdanžić uz koncelebraciju vlč Dražena Mirčića.
„U ovim vremenima trebamo se sjetiti svih naših poginulih koji su dali svoje živote nesebično braneći svoju zemlju, svoju očevinu, da bi svima nama bilo bolje. U tim trenucima nisu znali što će vrijeme donijeti, da li će otići sa ovih prostora ili ostati živjeti u nadi za povratkom. Zahvaljujući njima danas smo ovdje, to trebamo zapamtiti, a iako su vremena teška moramo pokazati zajedništvo na svim poljima i učiniti da nam svima bude bolje. Ne smijemo dozvoliti da sjećanja izblijede, jer ako su oni dali svoje živote za ove prostore, mi možemo i moramo učiniti sve za bolju budućnost svih nas koji smo ovdje ali i za sve koji se žele vratiti na svoja prijeratna ognjišta“ rekao je fra Mirko u propovijedi.
Nakon misnog slavlja položeni su vijenci kod spomen obilježja i izmoljeno je zajedničko opijelo za sve poginule. Ovaj dan 08.studeni, obilježava se kao „Dan sjećanja“ jer je na taj dan na ovim prostorima poginulo najviše pripadnika HVO-a.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5585

Jučer 7725

Ovaj Tjedan 49321

Ovaj Mjesec 209384

Ukupno 13993828

Currently are 156 guests and no members online