Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Direktor Federalnog fonda za poplavljene posjetio Vareš

14 Tra 2016
1003 times

Jučer, 13.11.2014. godine u popodnevnim satima općinu Vareš posjetio je direktor Federalnog fonda za poplavljena područja

koja su pogođena prirodnom nesrećom u petom mjesecu Jasmin Jaganjac. Sastanku su pored direktora Jaganjca prisustvovali pomoćnik direktora Fonda za financije Zlatan Jugo i općinski načelnik Avdija Kovačević sa svojim pomoćnicima. Razgovaralo se o aktualnom stanju u općini Vareš kada su poplave i klizišta u pitanju.
 „Vareš je jedna od 36 općina koje su pogođene ovom nesrećom i došao sam da vidim što je urađeno i što Fond može dalje uraditi na sanaciji šteta. Dogovorena je sanacija nekoliko oštećenih kuća i analiza stanja pojedinih klizišta na koja ćemo u narednim danima poslati stručnjake za tu oblast. Također, vidjet ćemo što je dao sada urađeno na popravci putne komunikacije na lokalitetu „Kapija“ gdje je kompletan projekt košta cca 700.00,00 KM. Zeničko – dobojski kanton je osigurao 400.00,00 KM, a Federalno ministarstvo za promet i komunikacije i Fond će se u narednim danima dogovoriti da osigura ostatak sredstava u iznosu od 300.00,00 KM kako bi ovaj projekt završili na vrijeme. Ovih dana treba bit završena projektna dokumentacija za ovaj projekt, najkasnije za desetak dana, i odmah se može krenuti u realizaciju jer novci na računu Fonda su osigurana. Dalje slijedi procedura izbora izvođača radova koju će odrediti općina Vareš“, rekao nam je direktor Jaganjac.
U narednih desetak dana trebao bi se održati sastanak sa svim načelnicima općina koje su pogođene ovom prirodnom nesrećom i da se dogovore naredni koraci. O svim aktivnostima upoznat je  Federalni premijer koji prati rad Fonda, naglasio je Jaganjac.
Načelnik općine Vareš Avdija Kovačević izuzetno je zadovoljan posjetom ove visoke delegacije i učinit će sve sa svoje strane da se ovi projekti izrealiziraju do kraja.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3604

Jučer 8344

Ovaj Tjedan 19199

Ovaj Mjesec 105016

Ukupno 14112970

Currently are 258 guests and no members online