Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Akcija prikupljanja sredstava za tatami podloge

14 Tra 2016
1109 times

Karate klub "Vareš", roditelji djece članova kluba, prijatelji kluba i građani Vareša, pokrenuli su akciju pod

nazivom "Donirajmo 50 KM za 1m² tatami podloge."
Naime, kako navode organizatori akcije karate sport zahtijeva da sportaši treniraju i da se natječu bosonogi. Podloga na kojoj se odvijaju aktivnosti u karate sportu se naziva tatami podloga i izrađena je od materijala neopren debljine 2,5 cm, koji osigurava toplotnu izolaciju i svojom mekoćom sprječava povrede sportaša. KK "Vareš " zbog nedostatka sredstava ne posjeduje tu podlogu i djeca treniraju bosonoga na parketu.  To ima za posljedicu česta ozljeđivanja  zbog lošeg kvaliteta parketa i česte prehlade djece, obzirom da se treninzi održavaju u popodnevnim satima kada u školama, čije se sale koriste, prestaje zagrijavanje nakon nastave u prvoj smjeni, oko 13 sati.
Za natjecanja u Varešu Klub iznajmljuje tatami iz okolnih gradova -  Breze i Visokog, pa i to predstavlja dodatni udar na ionako siromašan proračun kluba.
Tatami podloga svojim osobinama omogućava intenzivniji trening, sprečava ozljeđivanje, smanjuje trenje noge i podloge i  predstavlja toplotnu izolaciju. Činjenica da vareški karataši ne treniraju na takvoj podlozi  itekako je otežavajuća okolnost i djeca su onemogućena da postižu još bolje rezultate.
Tatami se izrađuje se u dimenzijama 1m x 1m x 2,5cm, montažni je i uklapa se sistemom puzli.  Minimalna dimenzija jednog borilišta - tatamija je 9 x 9 m, odnosno  81 m², a vareškim karatašima potrebna su dva takva borilišta, odnosno ukupno 162 m² tatami podloge. Po preliminarnim informacijama potrebno je skupiti oko 8.100 KM ( ako se uzme u obzir da je cijena jednog m²  tatami podloge 50 KM).
Zbog svega navedenog, posebno imajući u vidu odlične rezultate koje postižu članovi Karate kluba Vareš pozivamo sve vas koji želite i možete da se uključite u akciju „Donirajmo 50 KM za 1m² tatami podloge“.
Vaš kvadrat tatamija ( a svaki prilog je dobrodošao) možete uplatiti osobno kod sljedećih osoba:
1. Mirsada Operta , trenerica i predsjednica Upravnog odbora KK "Vareš"
2. Ilhan Klančević , član UO-a
ili na KM žiro račun: 338 580 222 399 5121  otvoren kod " Uni credit bank" dd Mostar.

O tijeku akcije predstavnici Karate kluba će transparentno obavještavati javnost, a akcija će trajati najduže do kraja godine.  Unaprijed hvala svima koji uplate svoje priloge za vareške šampione karataše, jer oni to zaista zaslužuju.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3948

Jučer 8344

Ovaj Tjedan 19543

Ovaj Mjesec 105360

Ukupno 14113314

Currently are 108 guests and no members online