Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Rijeke i izvorišta nekontrolirano zamućena

14 Tra 2016
901 times

Kiša koja je padala u posljednjih nekoliko sati zamutila je rijeku Stavnju ali i sve njene pritoke te je to bio razlog što

smo kontaktirali direktora JKP Vareš Zafera Kamenjaša. Pored zamućenja rijeke Stavnje i pritoka došlo je do zamućenja i izvorišta na području općine Vareš. Razlog zamućenja izvorišta, kako nam je rekao direktor Kamenjaš, je nekontrolirana sječa šume u vodozaštitinim zonama i traktorske vlake koje su glavni uzrok zamućenja vode. Obišli smo sva izvorišta i vodozaštitne zone i ostali zapanjeni viđenim, naime napravljeni su traktorski putovi(vlake) na pojedinim lokacijama i sada ti putovi predstavljaju korita za površinske vode. Samim tim omogućena je dodatna erozija tla koja predstavlja veliku opasnost za naše šume ali i izvorišta. Nažalost, na licu mjesta nismo uspjeli zeteći nikoga od radnika koji rade na tim lokacijama i sa sigurnošću ne možemo reći tko je to učinio, naglasio je direktor Kamenjaš.
Posljednjih mjeseci, ovo je slučaj kad god padne jača kiša, dolazi do zamućenja rijeke i izvorišta. Jedino se možemo nadati da će zima koja je pred nama, smanjiti intenzitet sječe šume, a samim tim i posljedice koje povlače za sobom.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4624

Jučer 8344

Ovaj Tjedan 20219

Ovaj Mjesec 106036

Ukupno 14113990

Currently are 96 guests and no members online