Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Pričinjena šteta na vodovodu Jarčića - Šaški potok

14 Tra 2016
1250 times

Iz Javnog komunalnog poduzeća d.o.o. Vareš u redakciju radio Bobovac danas, 20.11.2014. godine stigla je

obavijest o pričinjenoj šteti na vodovodu Jarčića - Šaški potok koju je potpisao direktor poduzeća mr.sc. Zafer Kamenjaš.
Obavijest prenosimo u cijelosti: „ Već duži niz godina obavještavamo nadležne inspekcijske organe u Kantonu i Federaciji o štetama koje se čine u zaštitnim zonama vodovoda, i to na izvorištima i primarnim cjevovodima (vodovod Oćevija, vodovod perun-Jarčića – Šaški, vodovod lalića Mlin, vodovod Zubetsko vrelo i trasa primarnog cjevovoda prema Budoželju, vodovod Bukov potok, vodvod Crna vrela – Kokoščići i dr.).
Štetet koje su pričinjene od strane ŠPD –a – Šumarija Vareš ili od onih koji vrše eksploataciju šume, su nenadoknadive. Osim što su ugrožena izvorišta i oštećeni primarni cjevovodi, traktorske vlake prave eroziju zemljišta što ima za posljedicu stvaranje bujičnih potoka koji uzrokuju poplave i veliku mutnoću vode.
Posljednji primjer gdje je pričinjena šteta na primarnom cjevovodu od strane ŠPD-a, ili onoga tko je vršio eksploataciju šume na lokalitetu Šaški potok – Rajčevac, primijetili smo 10.11.2014. godine, a nakon zamućenja vode, da bi 15.11.2014. godine na primarnom cjevovodu u Šaškom potoku pronašli cijevi koje su pokidane na više mjesta i prekrivene šumskim granjem (lom).
U prilogu Vam dostavljamo par slika s lica mjesta ( slike objavljene uz članak), koje su slikane nakon što smo otkopali kritične dionice u trasi cjevovoda. Vezano za problem sječe i eksploatacije šume u zaštitnim zonama, izvorištima i na trasi primarnih cjevovoda, tražimo da nadležna općinska služba (komunalna inspekcija ili neki drugi službenici ovlašteni od strane Općinskog načelnika) i predstavnici JKP d.o.o. Vareš izađu na lice mjesta, a najkasnije do 28.11.2014. godine, kako bi utvrdili i dokumentirali činjenično stanje na terenu na različitim lokalitetima.
Jedino izlaskom na teren i dokumentiranjem činjeničnog  stanja na terenu  možemo i moramo demantirati laži koje nam se plasiraju pod motom „Uzgoj i zaštita šuma“, kaže se na kraju obavijesti koja je dostavljena i Službi za prostorno uređenje i obnovu općine Vareš, Šumariji Vareš i tehničkoj službi. (foto: JKP d.o.o. Vareš)

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6215

Jučer 8344

Ovaj Tjedan 21810

Ovaj Mjesec 107627

Ukupno 14115581

Currently are 188 guests and no members online