Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Božićni kulturni dar Male škole

14 Tra 2016
827 times

Blagdanski ugođaj i svečano raspoloženje ispunilo je Malu školu u Varešu u subotu navečer (20. prosinca 2014.) kada je

organizirana priredba pod nazivom Božićni kulturni dar. Na priredbi su nastupili polaznici dramskih, plesnih i glazbenih radionica, te Dječji zbor Sveti Mihovil. Priredba je otvorena djelom Marie Marais – Les folies d' Espagne koje je na flauti odsvirala sarajevska glazbenica Esma Sulejmanagić, a potom se ravnateljica Male škole sestra Snježana Pavić obratila prigodnim riječima okupljenima i poželjela dobrodošlicu. Posjetitelji su nakon pozdravnog govora sestre Snježane uživali u glazbeno-plesnoj minijaturi na djelo Clauda Debussyja – Syrinx za solo flautu u izvedbi Esme Sulejmanagić i balerine Jovane Milosavljević.
A kada su djeca počela nastupati prenijeli su dio čarolije na svakoga od prisutnih. Predstava naziva „Priče s livade“ koja govori o važnosti prijateljstva,  u izvedbi polaznika dramskih radionica s kojima su vrijedno radili glumci Slaven Vidak i Alena Džebo oduševila je sve. Plesne točke skupina Pahuljica ( na djelo Edwarda Benjamina Brittena – A Ceremony of Carols)  i Zvončica ( na djelo Pjotra Ilycha Tchaikovskog iz baleta Krcko Orašar) također su nagrađene velikim pljeskom. Voditeljica plesnih radionica bila je Jovana Milosavljević.
Dječji zbor Sveti Mihovil pod ravnanjem sestre Ružice Marijić izveo je dvije skladbe – Tiho pada veče i Božić je opet nam tu, a buru oduševljenja izazvali su mali polaznici glazbenih radionica  izvedbom pjesme Bijeli snijeg uz sviranje na afričkim bubnjevima uz pomoć voditelja Tonija Pešikana. Upravo je Toni publiku podigao na noge svirajući i pjevajući pjesmu iz Senegala na kraju priredbe, a sestra Snježana je svima poželjela radostan Božić i svako dobro u Novoj godini i zahvalila na dolasku.
Bio je ovo zaista pravi kulturni dar u ovoj predblagdanskoj večeri, a srca publike su se svakako ispunila pozitivnom energijom, radošću i zadovoljstvom. Hvala djeco na tome! Dokazali ste da vrijedno radeći i pripremajući se za priredbu  što sve možete napraviti uz vodstvo svojih odraslih prijatelja.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6184

Jučer 7251

Ovaj Tjedan 13435

Ovaj Mjesec 99252

Ukupno 14107206

Currently are 232 guests and no members online