Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

IKŠ I stepena "Igrište 2015"

14 Tra 2016
997 times

Izviđačka kadrovska škola (IKŠ) prvog stepena “Igrište 2015” održana je u razdoblju od 12. do 17. januara/siječnja 2015. godine u

Lovačkom domu Igrište, smještenom u šumama naše prelijepe planine Zvijezde. Organizator je, naravno, naš Odred izviđača “Zvijezda” Vareš. Školu je pohađalo ukupno 33 polaznika iz 4 odreda, OI “Zvijezda” Vareš, OI “Klek” Zavidovići, OI “Mladost” Ilijaš i OI “Slavonski hrast” Osijek. Zadatak izviđačke kadrovske škole bio je da pripremi izviđače u starosnoj dobi od 12 do 18 godina za ulogu budućeg vodnika i da poboljša njihove liderske i organizacijske sposobnosti. Polaznici su imali priliku da uče od Božidarke Dodik, starješine škole i instruktorice, Maje Berberović, načelnice škole i instruktorice, te dva prijatelja našeg odreda -  Zdenka Popovića, instruktora iz OI “Slavonski hrast” Osijek i Kerima Kesića, instruktora iz OI “Smet” Zenica. Instruktori su držali predavanja 2 puta na dan u trajanju od 2 sata i 4 sata, a obrađivale su se sljedeće teme i oblasti: povijest izviđačke organizacije, organizacijska struktura, program Saveza Izviđača u BiH, izviđački običaji i tradicije, vod kao radna jedinica, uloga vodnika, orijentacija… To je bio teorijski dio, a što se tiče praktičnoga – prošli su kroz: signalizaciju, čvorologiju, pionirstvo, prvu pomoć, boravak  u prirodi, igre, itd… Bilo je radno,ali ni zabave nije nedostajalo. Bilo je tu druženja vani uz pjesmu i logorsku vatru, maskenbal, filmska večer, disko večer, vicevi i skečevi… Polaznicima IKŠ-a ništa nije zasmetalo ili zatrebalo, jedino što im je bilo manje drago od ostalih aktivnosti jeste jutarnja gimnastika.  Za izviđačku kadrovsku školu (IKŠ) prvog stepena “Igrište 2015” možemo sa sigurnošću reći da je provedena i završena uspješno, što su potvrdili sudionici  na evaluaciji, gdje su svoje znanje dobiveno u razdoblju od 12. do 17. januara/siječnja 2015. ocijenili sa prosječnom ocjenom 4,5. (tekst Andrea Djaković, foto OI Zvijezda Vareš)

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1593

Jučer 7251

Ovaj Tjedan 8844

Ovaj Mjesec 94661

Ukupno 14102615

Currently are 68 guests and no members online