Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kapija gotovo neprohodna - opet?

14 Tra 2016
862 times

Kišne i snježne padavine koje su već nekoliko dana  intenzivirane na području Vareša ponovno su prouzrokovale probleme.

Tijekom noći akumulirala se voda u podvožnjaku koja nema kuda oteći, i vozači moraju proći kroz stvoreno jezero. Mulj, blato i kamenje već je ugrozilo improviziranu obilaznicu koja je puna rupa preko kojih je nemoguće proći i pitanje je sata kada će ova prometnica biti u potpunosti zatvorena. Napominjemo da je ovo jedini izlaz iz Vareša prema Sarajevu i Zenici.
 Podsjećanja radi, prije točno osam mjeseci aktivirano je klizište na lokalitetu „Kapija“ koje do danas nije sanirano. Na samom lokalitetu urađena je obilaznica u dužini od 40 metara i predstavlja stalnu opasnost za vozače koji prometuju ovom putnom komunikacijom. Nadležnost nad ovim putnim pravcem do listopada prošle godine imalo je Ministarstvo za promet i komunikacije iz zeničko – dobojskog kantona, a od listopada, obzirom da je ovaj put prekategoriziran u magistralni druge kategorije, ima Federalno ministarstvo za promet i komunikacije.  Za ovih osam mjeseci nitko od nadležnih iz ovih ministarstava se nije udostojio da učini bilo što na sanaciji istog. Po informacijama iz općine urađena je projektna dokumentacija i osigurana su sredstva za sanaciju, ali realizacije još nema.
Do kada će stanovnici Vareša čekati da im se netko od nadležnih smiluje i da nalog poduzeću koje je nadležno za održavanje, te da tih 40 metara sanira? Do kada će bolesnici koji moraju na dijalizu svaki dan u Zenicu strahovati hoće li moći proći i hoće li se moći vratiti? Pozivi građana upućuju se svaki dan prema općinskim organima i prema policiji da pokušaju učiniti što je u njihovoj nadležnosti. Ove institucije mogu samo uputiti dopis, što su učinili mnogo puta, jer nemaju nadležnost da bilo što urade na sanaciji. Između ostalog građani prijete i blokadom puta ukoliko se ne učini nešto na sanaciji istog.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7713

Jučer 7251

Ovaj Tjedan 14964

Ovaj Mjesec 100781

Ukupno 14108735

Currently are 86 guests and no members online