Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Pokladna zabava na Pržićima

14 Tra 2016
825 times

Maštoviti kostimi, poneka strašna maska, a prije svega puno pozitivnog raspoloženja – bio bi najkraći opis prve

ovogodišnje pokladne zabave na području općine Vareš, koja se u subotu 07. veljače 2015. godine održala u Domu kulture na Pržićima. Unatoč prilično lošim vremenskim prilikama i zaleđenim putovima, na Pržićima se okupilo oko 100-ak željnih dobre zabave, plesa i pjesme. Vrijedne domaćice s Vrovine goste su dočekale ukusnim krafnama, a za dobar štimung pobrinuo se vareški glazbenik Cigura. Goste je pozdravio i predsjednik MZ Juro Grabovac.
Za najbolje maske bile su osigurane i prigodne nagrade, tako su dvije nagrade otišle maškarama iz Oćevije i Pržića, a po jedna nagrada maškarama iz Kiseljaka, Strice i Vareša. Sva djeca koja su sudjelovala na pokladnoj zabavi nagrađena su slatkim darom - velikom čokoladom.
Ono što je svakako zanimljivo istaknuti,  a vezano je za ovo pokladno vrijeme i Pržiće, jeste da se u ovoj mjesnoj zajednici organizira zajednički doručak kod jedne od domaćica. To je prilika da se evociraju uspomene, prisjeti na neka sretnija vremena kada su naša sela bila ispunjena dječjim smijehom, sa sjetom se prisjeti i svih preminulim mještana, a prije svega da se žene druže i napune pozitvnom energijom, što nam svima nedostaje.
Običaj je da se u predkorizmeno vrijeme malo opustimo i proveselimo. Pržići su bili prva postaja na tom putu, a slijede zabave na Pogari, Oćeviji i Vijaci, te u Varešu.  Jer, „život je maskenbal, ljudi su krivi, pod tuđom maskom lakše se živi…“(Foto Jasna Mirčić)

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7237

Jučer 7299

Ovaj Tjedan 7237

Ovaj Mjesec 93054

Ukupno 14101008

Currently are 82 guests and no members online