Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Zrinkine uskrsne košarice

14 Tra 2016
1959 times

Naša sugrađanka Zrinka Višnjić, koja je već dugo godina na evidenciji Ureda za zapošljavanje u Varešu,

odlučila je kroz kreativni rad i vještine koje je naslijedila od majke popuniti kućni proračun. Ovih dana na svom Facebook profilu objavila je par fotografija prelijepih heklanih košarica i to je zapravo bio povod da Zrinku ugostimo u studiju radio Bobovca i porazgovaramo na ovu temu. Na naše zadovoljstvo Zrinka se pozivu odmah odzvala i istaknula kako je bila pozitivno iznenađena. Ova vrijedna žena živi s mužem i dva sina u Varešu. Također ima dvije udane kćerke i dva unuka koji su joj najveća radost u životu, s ponosom ističe.
Na naš upit tko ju je naučio heklati, odgovor je bio očekivan – njezina majka. Imala je Zrinka nekih 10-12 godina, koliko se sjeća, kada je uradila svoj prvi heklani rad. To ju je uvijek zanimalo, jer voli ručne radove, starine, sve ono što je vrijedno i pripada našoj tradiciji (tkane ponjave, vezene kuhinjske krpe i slično). Osim heklanja, Zrinka se bavi šivenjem, voli i plesti, a danas najviše plete svojim unučićima Adamu i Davidu. Ideju za heklanje košarica za uskrsna jaja dobila je od svoje susjede, koja joj je pokazala određene uzorke i savjetovala joj da pokuša uraditi par komada i ponudi u prodaju. Mali problem je materijal,jer je konac za heklanje prilično skup. Jednu košaricu srednje veličine uradi za jedan dan, radi ih od konca u boji, jednobojne ili višebojne.
No, nisu uskrsne korpice jedino što je Zrinka ponudila javnosti. Prigodom božićnih blagdana pekla je tradicionalne božićne janjce i prodala ih čak 32! S ponosom ističe da su janjci završili čak i u Dubrovniku pod božićnim drvcem, te da je imala i puno više narudžbi, ali jednostavno nije mogla sve stići.
Trenutno duge zimske noći krati izradom košarica, tako se odmara od svakodnevnih problema. Nada se da će se široj javnosti košarice dopasti i da će biti narudžbi.  Ukoliko i vi želite imati jednu od ovih lijepih unikatnih košarica u svom domu, možete kontaktirati Zrinku putem njenog profila na društvenoj mreži Facebook ili na broj telefona 066/446-537.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7147

Jučer 7299

Ovaj Tjedan 7147

Ovaj Mjesec 92964

Ukupno 14100918

Currently are 73 guests and no members online