Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Pokladne zabave na Pogari, Strici i Oćeviji

14 Tra 2016
1139 times

Tijekom proteklog vikenda na području općine Vareš organizirano je niz pokladnih večeri, gdje su se svi naši

sugrađani mogli zabaviti s maskom ii bez nje. Tako je u subotu, 14. veljače pokladna igranka održana u Domu kulture na Pogari. Kako doznajemo od predsjednika MZ Pogar Stjepana Petrovića sve je proteklo u najboljem redu i s puno veselja. Nagrađene su i najbolje maske, prva nagrada otišla je u Oćeviju, druga na Stricu i treća u Vareš. Za glazbeni dio pobrinuli su se braća Alen i Amer Suljić, organizirana je i bogata tombola, a glavni pokrovitelj bio je Zdravko Barkić i njegova firma.
U nedjelju, 15. veljače karnevalski ugođaj vladao je u Domu kulture u MZ Strica-Zarudje. Vesele maškare, a bilo je puno kreativnih kostima, čak su razvijale pitu u domu i izazvali buru oduševljenja i smijeha. Svirao je Milenium bend, nagrađene su najbolje maske, a pokladna igranka u ovoj MZ-i je već prešla u tradiciju, jer se organizira osmu godinu, doznajemo od Olivere Franjković, predsjednice Foruma žena MZ Strica Zarudje.
U ponedjeljak, 16. veljače već tradicionalno maškare su okupirale Oćeviju. Od jutarnjih sati pokladna povorka od nekih 20-25 članova obilazila je mještane sela uz pjesmu i harmoniku, rekao nam  je Zdravko Višnjić, član Savjeta MZ Oćevija. U večernjim satima u Domu kulture održana je igranka, goste je zabavljao Cigura bend, a najkreativnije maske su nagrađene. Bezbrojni strašni likovi, likovi iz bajki i najljepša stvorenja iz mašte bili su glavna atrakcija.
Osim spomenutih, u nedjelju su organizirane pokladne zabave u domu Soca u Varešu, te u MZ Vijaka. (foto: Olivera Franjić)

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3937

Jučer 7251

Ovaj Tjedan 11188

Ovaj Mjesec 97005

Ukupno 14104959

Currently are 264 guests and no members online