Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Obilježen Svjetski dan bolesnika

14 Tra 2016
793 times

Već 17. put zaredom volonteri Udruge građana Majka Terezija povodom Svjetskog dana bolesnika organiziraju

akciju prikupljanja darova za bolesnike na području Vareša i Vareš Majdana. „Dan uoči Dana bolesnika brojni sugrađani i dio privatnih poduzetnika donose svoje darove“, ističe predsjednica Udruge Gordana Lukić. „Na tome im od srca hvala. Raduje me da ljudi još uvijek imaju sluha za osobe u stanju potrebe“,dodaje Gordana u razgovoru za radio Bobovac.
Na upit koliko će bolesnika biti obuhvaćeno na gradskom području, doznali smo da je njih oko 100-ak. „Nažalost, brojka starijih i bolesnih puno je veća, ali ove godine prioritet smo dali bolesnicima koji ne izlaze iz svojih domova i koji su sami. Zbog snježnih nepogoda trenutno nismo u mogućnosti obići bolesnike na selima, ali to ćemo svakako uraditi najkasnije do Uskrsa“, istaknula je gospođa Lukić.
Izrazila je veliku zahvalnost i svim volonterima Udruge na čijem je čelu, ali i pojedincima koji su priključili akciji, koji svojom plemenitošću brinu o potrebama bolesnih i koji su odvojili svoje vrijeme za druge. Kad smo već kod volontera, oni su jučer (11. veljače 2015. godine) obišli bolesne sugrađane u Varešu i Vareš Majdanu, te im uručili prigodne poklone (voće, sokove i slično). Tako su im pokazali da na ovaj njihov dan nisu zaboravljeni i da netko misli na njih. Kako nam kažu volonteri bolesnici koje su obišli imali su samo riječi zahvale i bili su dirnuti ovom lijepom i plemenitom gestom.
Podsjećamo, Svjetski dan bolesnika je prije 23 godine utemeljio papa Ivan Pavao II. kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7093

Jučer 7251

Ovaj Tjedan 14344

Ovaj Mjesec 100161

Ukupno 14108115

Currently are 102 guests and no members online