Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Novi snijeg, stari problemi

14 Tra 2016
1025 times

Kao i većem dijelu Bosne, posljednje snježne padavine su donijele dosta poteškoća i na području općine Vareš.

Snijeg je padao neprekidno 36 sata, od srijede navečer do danas (06.ožujka) u podne. Visina snijega u gradu je oko 50 cm, a u ruralnim dijelovima općine i preko 1 m.
Kako doznajemo, sva vozila za čišćenje snijega JKP d.o.o. Vareš su na terenu i obavljaju sve nužne intervencije na raščišćavanju lokalnih putova, ali snijeg koji i dalje pada smanjenim intenzitetom, kao i mjestimično jak vjetar, otežavaju njihov rad. Posebno teško jutros je bilo na lokalnom putu koji vodi do sela Ravne i Zubeta, gdje se stroj probio do lokaliteta Vučji kamen i dalje nije mogao zbog velikih snježnih nanosa.
Autobus vareškog Autotransa jutros je skliznuo s kolnika na području Pajtov Hana, a od srijede navečer zabilježeno je i nekoliko prometnih nezgoda u kojima nije bilo teže ozlijeđenih, ali je došlo do veće materijalne štete na vozilima.
Stanje na lokalitetu Kapija je izuzetno loše, a jučer ujutro se i veća količina vode zadržavala na dijelu ispod podvožnjaka na početku alternativnog pravca, što je vozačima otežavalo ionako loše uvjete za vožnju. I tlo ne miruje, sitnih odrona ima na nekoliko mjesta na prometnici koja vodi do Breze.
Vareški vatrogasci su također imali nekoliko intervencija na uklanjanju stabala koja su se slomila pod težinom snijega.
Snabdijevanje električnom energijom u određenim dijelovima općine Vareš (Oćevija, Krčevine) je u prekidu, a do kratkotrajnih prekida dolazi i na području grada.
U vodosnabdijevanju također ima problema. Iz JKP d.o.o. Vareš su obavijestili potrošače da je u srijedu 04.03.2015. godine u više navrata dolazilo do prekida u napajanju električnom energijom crpnog postrojenja Oćevija, koje je od četvrtka 05.03. od 19 sati u potpunosti bez napajanja električnom energijom. Zbog nemogućnosti rada crpki došlo je do poremećaja u vodosnabdijevanju viših zona gradskog područja, a potpunu normalizaciju vodosnabdijevanja u Varešu u JKP-u očekuju tek nakon što se uspostavi kontinuirano napajanje crpnog postrojenja el. energijom.
Isto tako, na području MZ Budoželje došlo je danas do prekida u vodosnabdijevanju zbog kvara na primarnom cjevovodu. Ekipe su izašle na teren i rade na lociranju kvara, a iz JKP d.o.o. Vareš korisnike mole za strpljenje i razumijevanje.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 85

Jučer 7251

Ovaj Tjedan 7336

Ovaj Mjesec 93153

Ukupno 14101107

Currently are one guest and no members online