Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Radnici TRD-a stupili u štrajk

14 Tra 2016
905 times

Radnici Tvornice rezervnih dijelova Vareš stupili su u štrajk danas 13.04.2015. godine, a na osnovu odluke Zbora radnika od 20.03.2015. godine. Kako nam je

rekao predsjednik sindikata TRD-a Ibro Hercegovac, štrajk je započeo jutros u sedam sati dolaskom radnika na posao, a nastavlja se protestnom šetnjom od tvornice do zgrade Općine Vareš. Radnici ovog poduzeća nisu dobili plaće za posljednjih sedam mjeseci, a uplate doprinosa nisu uplaćene posljednjih nekoliko godina. Mi nećemo odustati od svojih zahtjeva, a oni se ogledaju u sljedećem: Isplata jedne plaće do 23.03.2014. godine, Isplata dvije plaće do 27.04.2015. godine, Reguliranje ovjere zdravstvenih knjižica, Revizija privatizacije TRD-a i traženje odgovornosti svih odgovornih u razdoblju od 2000. godine do danas, Obračun i isplata duga prema sindikalnoj organizaciji, Reguliranje prijevoza radnika, smrtnih slučajeva i isplata (plaćenih računa) za zdravstvo. Ovo su naši zahtjevi i tražit ćemo naša prava na sve moguće načine. Danas ćemo ovom protestnom šetnjom kroz grad pokazati u kakvom su stanju radnici ovog poduzeća, a do odgovornih je hoće li nam dati svoju podršku, istaknuo je Hercegovac.
Nakon pješačenja od Vareš Majdana do Vareša iscrpljeni radnici stigli su pred općinu Vareš u 13 sati gdje se u ovim trenucima odvija nastavak 26. sjednice Općinskog vijeća koja je prekinuta na točki dnevnog na kojoj se raspravljalo o Tvornici rezervnih dijelova. Oko 14 sati i 30 minuta radnicima se obratio predsjedavajući OV-a Vareš Zdravko Marošević i dao čvrsto obećanje da će sutra u jutarnjim satima kontaktirati predsjedavajućeg Skupštine ZE-DO kantona i kantonalnog ministra gospodarstva, te tražiti njihov hitan dolazak u Vareš ili u slučaju da ne mogu doći u Vareš prijem predstavnika sindikata TRD-a i općine Vareš u skupštini ZDK.  Pokušali smo dobiti informaciju od direktorice TRD-a Sevledine Gondžo ali nam nije željela ništa reći niti dati bilo kakvu izjavu. Kakva sudbina čeka radnike ovog poduzeća ostaje nam samo da nagađamo.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4443

Jučer 8344

Ovaj Tjedan 20038

Ovaj Mjesec 105855

Ukupno 14113809

Currently are 154 guests and no members online