Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ansambl Corona nastupa u Varešu

14 Tra 2016
1160 times

U subotu 18. travnja u Crkvi svetog Mihovila u Varešu nastupa Ženski vokalni ansambl Corona.


Koncertom koji organizira agencija Gramofon iz Sarajeva u suradnji s Bosnom Srebrenom i Župom sv. Mihovila Arkanđela u Varešu, bit će ozvaničen početak suradnje izdavačke kuće Gramofon s ansamblom Corona koji njeguje tradicionalnu vokalnu muziku Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bugarske, a uz klasični zborski repertoar izvodi i obrade šlagera u višeglasju.
“Sretna sam što ovim koncertom zvanično počinje naša suradnja sa sarajevskim Gramofonom. Proteklih mjeseci smo u suradnji s producentom Edinom Zubčevićem pripremale repertoar i uradile nekoliko probnih snimanja u okviru priprema za snimanje našeg prvog albuma, i upravo taj repertoar ćemo izvesti za publiku u Varešu”, kazala je Tijana Vignjević, voditeljica ansambla.
Članice Corone do sada su nastupale u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Tunisu i zemljama regiona. Iza njih su brojna priznanja i nagrade, između ostalih i za “najbolje izvođenje djela starog majstora (renesansa)” na natjecanju Seghizzi u talijanskoj Goriziji, 2013. godine, kada su osvojile tri brončane i jednu zlatnu medalju, natječući se u ukupno pet kategorija.
Ansambl Corona osnovao je Slobodan Dodo Kovačević, dugogodišnji član i vođa muškog vokalnog ansambla Prijatelji, sada već davne 1992. godine. Corona već 23 godine djeluje kao sekcija AKCUS-a Seljo kroz koju je prošlo više od 40 članica. Danas Coronu čine: Darja Softić-Kadenić, Esma Sulejmanagić, Ajla Smajlović, Adelita Kadić, Vanesa Poturović, Dunja Kazić, Anida Isanović i Tijana Vignjević.
Koncert u Crkvi sv. Mihovila u Varešu počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan. Svi ste dobrodošli!

(tekst i foto: agencija Gramofon Sarajevo)

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7802

Jučer 8344

Ovaj Tjedan 23397

Ovaj Mjesec 109214

Ukupno 14117168

Currently are 212 guests and no members online