Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ministar i policijski komesar posjetili PS Vareš i povratničko selo Borovicu

14 Tra 2016
838 times

Dana 15.04.2015. godine, ministar unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Hajrudin Žilić i policijski komesar Semir Šut posjetili su

Policijsku stanicu Vareš. Tom prilikom održan je radni sastanak, na kojem su zapovjednik i njegovi suradnici informirali ministra i komesara o aktualnom stanju na terenu, aktivnostima koje se poduzimaju na unapređenju postojećeg stanja, te drugim aktivnostima koje se poduzimaju sa ciljem poboljšanja kvalitete suradnje i pružanja usluga građanima. Na održanom sastanku je konstatirano da je stanje sigurnosti na području Policijske stanice Vareš zadovoljavajuće, te da nisu zabilježeni slučajevi ugrožavanja života i imovine građana.
Nakon održanog sastanka, ministar i komesar su posjetili Općinu Vareš, gdje ih je primio načelnik Avdija Kovačević, sa kojim su, tijekom kraćeg sastanka, razgovarali o sigurnosnim i drugim pitanjima bitnim za stvaranje pretpostavki za jedan miran i siguran ambijent, u kojem mještani Vareša i svih okolnih sela mogu neometano živjeti i raditi.
U nastavku posjeta, ministar i komesar su izvršili obilazak okolnih mjesta, te posjetili povratnička sela Gornja i Donja Borovica, gdje su posjetili župnu crkvu "Borovica", nakon čega su razgovarali sa mještanima navedenih mjesta o pitanjima i problemima sa kojim se isti susreću. U ovim kontaktima i razgovorima, mještani su iskazali zadovoljstvo kada je u pitanju njihova sigurnost, kao i rad i djelovanje policijskih službenika. Takođe su naglasili da u narednom razdoblju očekuju veću podršku od svih subjekata u Općini i Kantonu, kako bi se općenito poboljšali životni uvjeti mještana. Tom prilikom, ministar Žilić i komesar Šut su naglasili da će se u narednom razdoblju, a u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa, poduzeti sve potrebne mjere i radnje na osiguranju maksimalne osobne i imovinske sigurnosti svih mještana.
Takođe je naglašeno da će se intenzivirati i pojačati prisustvo policijskih službenika na navedenom području kako bi se preveniralo izvršenje krivičnih djela, te smanjili rizici koji bi mogli doprinijeti ugrožavanju života i imovine mještana navedenog područja. Angažirani policijski službenici će, kako je istaknuto od strane ministra i komesara, biti na raspolaganju svim mještanima i intervenirati po svim prijavama i pozivima okviru svojih nadležnosti, a što će u konačnici sigurno doprinjeti unapređenju postojećeg stanja i povećanju osjećaja sigurnosti kod svih mještana navedenog područja, a naročito mještana Gornja i Donja Borovica.
(izvor: MUP ZDK, Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje)

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2032

Jučer 8344

Ovaj Tjedan 17627

Ovaj Mjesec 103444

Ukupno 14111398

Currently are one guest and no members online