Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Služene mise polnoćke u vareškim župama

10 Tra 2016
1962 times

Na Badnju noć uz zvuk zvona sa zvonika župne crkve sv. Mihovila u Varešu počelo je služenje polnoćke kojom je obilježen početak

najradosnijeg katoličkog blagdana Božića. Polnoćku je u vareškoj crkvi predvodio kapelan fra Vjeko Tomić, uz izvedbe tradicionalnih božićnih pjesama župnog zbora pod ravnanjem sestre Ružice. Sveta božićna misa i ove godine je, kao i uvijek okupila veliki broj vjernika, domicilnih Varešana, ali i onih koji su za blagdane došli u posjet obiteljima i prijateljima, ujedinjenih i sa istim mirom u srcu i željom za dostojanstvenom proslavom dolaska djeteta Isusa na zemlju. Svakako raduje i činjenica da je napokon promijenjena svijest pojedinaca da pucnjava nije dio blagdanskog slavlja, tako da nitko po dolasku i izlasku iz crkve nije morao strahovati da će ga pogoditi neka petarda i slična pirotehnička čuda. Nakon polnoćke okupljeni puk uživao je u prelijepom 10-minutnom vatrometu koji su, kao i prošlog Božića, omogućili vareški privatni poduzetnici.  Sve skupa dalo je prelijepu sliku jedne posebno radosne noći, koju godinu dana čekaju katolici širom svijeta.  Polnoćku u župi Vijaka služio je vijački župnik fra Željko Brkić, a u organizaciji Župnog ureda Vijaka po završetku polnoćke priređen je prigodan vatromet.
U župi Borovica u novoj crkvi polnoćku je predvodio borovički župnik don Perica Majić. Ove godine za božićne blagdane u Borovicu je stigao manji broj Borovičana nego prethodnih godina, a na polnoćki je bio prisutan Niko Lozančić, donedavno dopredsjedatelj Zastupničkog doma Bosne i Hercegovine sa svojim stranačkim kolegama Slavenom Katičićem i Zdravkom Maroševićem. Slavlje najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića uvijek je trenutak da se pruži ruka pomirenja ,podijeli stol sa svojim najbližima i susjedima , priđe u pomoć bolesnom i gladnom,ovo je vrijeme darivanja… Svim posjetiteljima našeg portala redakcija radio Bobovca želi česti Božić!

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5234

Jučer 10419

Ovaj Tjedan 49958

Ovaj Mjesec 140367

Ukupno 13924811

Currently are 726 guests and no members online