Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kampiranje mladih Austrijanaca

10 Tra 2016
7430 times

Od 09. do 13. srpnja 2010. godine na poznatom vareškom izletištu Vrankovci kampirali su volonteri Udruženja Narko Ne zajedno sa svojim

vršnjacima iz austrije. Naime, bilo je to nagrada za 12 mladih iz Vareša koji su volonterski sudjelovali u pilot projektu „Radionice za učenje“ kroz koje su tokom četiri mjeseca podržavali djecu u 6. razredu pri izradi domaćih zadaća. Nagrada je uistinu bila nešto posebno:   
čeverodnevno kampiranje sa 16 mladih iz Austrije, župa Wels, između 14 i 18 godina pod vodstvom iskusnog omladinskog trenera Wolfganga Pachernegga.  Sve je počelo još početkom svibnja 2010. godine kada su se volonteri upoznali sa Wolfgangom u Varešu, razmijenili ideje, posjetili razna mjesta na kojima bi se kamp mogao održati, a zajedno sa mladima su se odlučili za Vranjkovce. Mladi su od tada bili u kontaktu preko facebooka, te su željno iščekivali vrijeme kampiranja.
Cilj kampiranja bio je kroz neobične grupne aktivnosti u prirodi intenzivno doživjeti nešto posebno i intenzivnije živjeti. Svako jutro i večer mladi bi iskoristili za razgovor u grupi o iskustvima i doživljajima, zajednički su pripremali obroke, sporazumijevali se na engleskom i njemačkom jeziku, pjevali uz logorsku vatru i gitaru. U početku je sve bilo pomalo sramežljivo i distancirano, da bi na kraju kampiranja postali istinski prijatelji koji se bilo teško rastati, pa je bilo i suza.
Ovo kampiranje još jedan doprinos razvoju mladih kao zdravih i vrijednih osoba, ističe
sestra Magdalena Schildknecht, direktorica Udruženja.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2420

Jučer 6332

Ovaj Tjedan 27973

Ovaj Mjesec 14678

Ukupno 14022632

Currently are 257 guests and no members online