Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Blagdan sv. Ane u Vijaci

10 Tra 2016
3034 times

26.7.2011.godine obilježio se blagdan svete Ane a to je i patron župe Vijaka. Svečano je bilo i ove godine u Vijaci. Pripreme za blagdan

su započele već 23.srpnja sa igrankom u Domu a nastavljene i narednih dana. Svečano je bilo na sam blagdan jer su se okupili mnogi Vijačani koji žive u inozemstvu. Ovo je već  postala tradicija da se svi okupe na taj dan i uveličaju slavlje. Misu na sam blagdan predvodio je definitor Franjevačke provincije Bosne Srebrene, a nekadašnji Vareški župnika pored njega tu su još bili i gvardijan Sutješkog samostana fra Ilija Božić, čuvar Gospina svetišta u Olovu fra Gabrijel Tomić, fra Berislav Kalfić,fra Leon Pendić i fra Želimir Gogić. I ove godine misa je održana ispred župne crkve jer svi vjernici ne bi mogli stati u crkvu. Riječima utjehe i pohvale svima koji su došli pored fra Mate obratio se i Vijački  župnik fra Željko Brkić. Nakon mise upriličeno je veselje za sve prisutne koji su poželjeli odigrati „vijačko“ kolo. Srećom, kiša ih nije omela iako je prethodnih dana uspjela pokvariti održavanje turnira. Turnir je ipak održan na sam blagdan. Proslava se nastavila u večernjim satima u Domu ponovno uz igranku a nastavila i narednih dana. U subotu 30.srpnja okupili su se svi glazbenici sa područja Vijake i napravili igranku po starom običaju od prije rata. „Kratki spoj“, naziv benda koji je svirao prije rata uspio je uveseliti sve prisutne a pored njih još su svirali i ostali glazbenici sa ovoga kraja. Vijaka je bila jako živa ovih dana i dobila obećanje da će i naredne godine biti  još veselije i svečanije.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 736

Jučer 8939

Ovaj Tjedan 36747

Ovaj Mjesec 196810

Ukupno 13981254

Currently are 108 guests and no members online