Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Velika Gospa u Olovu

10 Tra 2016
2961 times

Blagdan Velike Gospe kao i svake godine slavi se 15. kolovoza u Olovu (2011. godina), našoj susjednoj općini. Običaj je da se na hodočašće u Olovo

ide 14. kolovoza i to u jutarnjim satima da bi se u Olovo stiglo u popodnevnim satima. Bilo je potrebno pronaći prenoćište, a najveći broj hodočasnika bi prespavao ili u dvorištu crkve ili u tavanskim prostorijama. Program obilježavanja započinje ispovijedanjem a večernja misa je u 18 sati. Na sam blagdan svečana misa je u 11 sati, a ove godine predvodio ju je fra Danimir Pezer. Prije same mise hodočasnici bi uz procesiju i čudotvornu sliku Gospe Olovske obilazili oko crkve. I ove godine okupio se veliki broj hodočasnika iz susjednih župa ali i iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Europe i prekooceanskih zemalja. Zanimljivost za ovu godinu je i ta, da su u Olovo stigli hodočasnici iz Bugarske koji su putovali mjesec dana do Olova a isto toliko će putovati i nazad, pješice. Najveći broj hodočasnika kao i svake godine je iz Vareša, Vijake, Oćevije, Magulice, Borovice, zatim Kiseljaka, Sarejeva, Fojnice, Tuzle….. Na kraju misnog slavlja upravitelj Svetišta fra Gabrijel Tomić zahvalio se svima koji su došli i svima koji su pomogli oko organizacije i proslave Velike Gospe.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7709

Jučer 10419

Ovaj Tjedan 52433

Ovaj Mjesec 142842

Ukupno 13927286

Currently are one guest and no members online