Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Miholjski koncert 2011. u Varešu

10 Tra 2016
2309 times

Brojni Varešani i ljubitelji kulturnih događaja i glazbe s nestrpljenjem su čekali subotu 24. rujna kada je s početkom u 19 sati u župnoj crkvi sv. Mihovila

održan Miholjski koncert klasične glazbe. Koncert je prvi puta održan 2009. godine u staroj vareškoj crkvi, a 2010. godine u prepunoj župnoj crkvi. Neformalna skupina prijatelja glazbe, grada i Župe "Prijatelja Miholjskog koncerta" koju je okupio Petar Jelić, Varešanin s varaždinskom adresom u suradnji sa Župnim uredom Vareš poklonili su vareškoj publici istinsku glazbenu poslasticu uoči proslave patrona i zaštitnika župe sv. Mihovila.
Glazbenici koji su oduševili posjetitelje koncerta su: Kvartet Musica Viva (Gordana Mitrović - prva violina, Amila Jankoski - druga violina, Ivana Papišta - viola i Bogumila Kamenjašević - violončelo); Dubravka Vukalović - klavir;  Igor Hinger - orgulje; Ivan Jelić - tenor; Irfan Kamenjašević - udaraljke; te vareški glazbenici Rafo Dužnović - kontrabas; Željko Sertić oboa; Rajmund Likić klarinet i Andrea Nikolić – violina. Koncert je otvoren skladbom "Molitva" koju je komponirao Varešak pokojni  fra Vitomir Slugić, a koju je izveo Župni zbor kao iznenađenje večeri. Uslijedile su Händelov  Largo u izvedbi  kvarteta Musica Viva, Albinonijev  Koncert za obou i gudace, 1 stav koji su zajedno izveli  kvartet Musica Viva i Rafo Dužnović, solista Željko Sertić. Boccherinijev Menuet  i Haydnovu Serenadu odsvirao je kvartet  Musica Viva, kao i Mozartov uz potporu  soliste Rajmunda Likića na klarinetu. Schubertovu Ave Mariu izveli su Igor Hinger na orguljama i Željko Sertić na oboi. Drugi blok koncerta otvorile su Andrea Nikolić na violini i Dubravka Vukalović na klaviru izvedbom skladbe Méditation sur Ré (1975.) za violinu i klavir hrvatskog skladatelja Mile Cipre koji je rođen u Varešu 1906. godine, te Brahmsovim  Mađarski ples br.2 u d-molu. Mladi tenor Ivan Jelić koji je, možemo slobodno reći pravi miljenik vareške publike, izveo je skladbe Granada i Guitarra Romana, te tradicionalnu talijansku kanconu O sole mio zašto je nagrađen burnim aplauzom. Potom su ponovno nastupile dame iz kvarteta Musica Viva i izvele Gershwinovo djelo Swanee i Joplinov  The Entertainer. Liber Tango i Capriccio odsvirali su kvartet Musica Viva i  Rafo Duzinović na kontrabasu, Grginov Capriccio izveli su solisti Rajmond Likić na klarineti  Irfan Kamenjašević na udaraljkama. Miholjski koncert 2011. ne bi bilo moguće organizirati bez potpore brojnih potpomagatelja i to: Župni ured Vareš, „Profitex“ d.o.o. Vareš, „MPM“ d.o.o. Vareš, „Šimić Prom“ d.o.o. Vareš, „Mega-commerce“ d.o.o. Vareš STR „IK“ vl.Igor Kaurloto Vareš, Boško i Zoran Andrić Vijaka, Cvjećara „Orhideja“ Vareš, SZUR „Foto Barnjak“ Vareš, Udruga Izvorno vareško, Mladen Marošević Vareš, Rajmund Likić, Sarajevo, Željko Sertić, Vareš, Rafo Dužnović, Vareš, Igor Hinger, Vareš, Goran Sprečkić Vareš, Ljilja i Nebojša Mijatović, Lahr/Njemačka, Mirjana i Zlatko Šimundić, Hamburg/Njemačka, Vlatka Kraljević, Hamburg/Njemačka, Jadranka i Gordan Mijatović, Goeteborg/Švedska, Dragojana i Nenad Grgić, Munchen/Njemačka, Marija i Mijo Vidović Rogoznica Vareš, Nada i Petar Jelić, Varaždin/Hrvatska.  Medijski pokrovitelj koncerta i ove godine bio je „Hrvatski Radio Bobovac“ Vareš koji je koncert izravno prenosio na svom web portalu i zemaljskim frekvencijama.
Miholjski koncert 2011. godine bio je događaj koji je vareška publika dugo iščekivala i kojemu se sa zadovoljstvom prepustila, zahvalna svim prijateljima i glazbenicima koji su imali dovoljno razumijevanja za kulturne potrebe u ovim vremenima u kojima svi prvenstveno mislimo na vlastitu egzistenciju. S nestrpljenjem iščekujemo Miholjdan 2012. godine, jer kako na kraju koncerta reče Petar Jelić „Hvala i vidimo se za Miholj naredne godine“!
Snimak koncerta poslušajte u našem podcastu!

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4948

Jučer 10419

Ovaj Tjedan 49672

Ovaj Mjesec 140081

Ukupno 13924525

Currently are 719 guests and no members online