Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Zlatna plaketa Eko farmi na sajmu u Zenici

11 Tra 2016
2247 times

Na Drugom sajmu organske i poljoprivredne proizvodnje i etno narodnog stvaralaštva OPEN's 2012 koji je od 07. do 10. studenog 2012. godine održan

u Zenici Eko farma Duboštica i njezin vlasnik Slobodan Đurić postigli su novi uspjeh. Postali su ponosni vlasnici Zlatne plakete za najbolji proizvod sajma! Štand Eko farme Duboštica je bio jako dobro posjećen, a ni varešani po rođenju koji danas žive u zenici svakako ga nisu zaobišli. U prilog tomu ide i fotografija na kraju članka koju nam je ustupila naša bivša sugrađanka ,gospođa Terezija Alagić koja živi u Zenici.
Slogan ovogodišnjeg sajma je bio „Zasijmo BiH zajedno" s ciljem pokretanja inicijative za iskorištavanjem plodnog i obradivog zemljišta u BiH, s akcentom na organsku proizvodnju. Organski proizvodi su sigurni jer ne sadrže štetne materije, sintetičke aditive i preparate na bazi GMO. Organski proizvodi su zdravi za vas i vašu porodicu jer imaju veću biološku vrijednost, bolji tehnološku kvalitetu i veći sadržaj suhe materije, poručili su organizatori OPEN-sa. U sklopu sajma je organiziran i znanstveni skup, kao i nekoliko edukativnih seminara,susreta poljoprivrednika i sličnih događanja, također pod nazivom „Zasijmo BiH zajedno". Inače, sajam u Zenici je trajao četiri dana, a okupio je izlagače iz cijele Bosne i Hercegovine i zemalja regije. Posebno iznenađenje ovogodišnjeg Sajma – tradicionalnu bosansku hurmašicu - pripremili su organizatori Asocijacija organske proizvodnje Zeničko-dobojskog kantona.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5029

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 5029

Ovaj Mjesec 215244

Ukupno 13999688

Currently are 182 guests and no members online