Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Božićna priredba u Maloj školi

11 Tra 2016
1720 times

Nedjeljnu večer 23. prosinca 2012. godine mnogi naši sugrađani i oni koji su za blagdane doputovali u rodni grad proveli su u dvorani

Male škole u Varešu. Razlog je bio i više nego lijep – božićna priredba koju su i ove godine priredile sestre i djeca Male škole, te dječji zbor pod ravnanjem sestre Ružice. U nešto više od sat vremena, koliko je trajala priredba, zaista se uživalo. Na početku priredbe posjetitelje je pozdravila ravnateljica Male škole sestra Snježana Pavić, zahvalila se gostima i podijelila sa svima nekoliko prigodnim božićnih misli. A potom je uslijedio pjev solistica Eme Lekić i Eme Hinger koje su izvele skladbu Anđele radosti zajedno sa članovima Dječjeg zbora. Priredbu su krasile i dvije plesne točke – Jovana Milosavljević, članica baletnog ansambla Narodnog pozorišta Sarajevo,  plesala je na Schubertovu skladbu „Ave Maria“ koju su izveli Željko Sertić na engleskom rogu i Igor Hinger na klavijaturama. Balerina Jovana je izvela i plesni zajedno sa glumcem Emirom Fejzićem na Bachovu „Ave Mariu“ uz glazbenu pratnju Željka Sertića na engleskom rogu i Igora Hingera na klavijaturama. Vrhunac priredbe svakako je bio igrokaz i mjuzikl „Tri prijatelja“ koji su savršeno izvela djeca Male škole uz potporu Dječjeg zbora. Igrokaz je zapravo priča o gradnji Noine arke, životinjama koje su se našle na njoj i rođenju malog Isusa. Mali glumci su svoju predstavu izveli kao pravi profesionalci, potpuno predani svojim ulogama, u prigodnim kostimima i uz savršenu scenografiju, za što su na kraju bili nagrađeni dugotrajnim aplauzom i čestitkama. Priredba je završena izvedbom božićne pjesme Radujte se narodi u tamburaškoj verziji, a nastupili su fra Mirko Majdandžić, Igor Hinger, Martina Dužnović i Tereza Šimić. Čarolija ove predblagdanske večeri nastavljena je druženjem u dvorištu župne crkve gdje je za sve bilo priređeno kuhano vino, čaj, pokoji domaći zalogaj i glazbu, po uzoru na božićne sajmove u zapadnoeuropskim zemljama. Plesalo se, pjevalo dugo, a ni hladnoća nije ometala onaj osjećaj topline oko srca koji nam je svima donijela ova prosinačka večer.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2068

Jučer 8232

Ovaj Tjedan 2068

Ovaj Mjesec 39049

Ukupno 14047003

Currently are 163 guests and no members online